En Sıcak Konular

Fenerbahçe maçına Türk kökenli KKTC vatandaşları alınmayacak

23 Ekim 2012 17:02 tsi
UEFA Avrupa Ligi'nde AEL Limassol ile Fenerbahçe takımları arasında 25 Ekim Perşembe günü oynanacak karşılaşma için geri sayım başlarken maça gelecek taraftarların tartışması da sürüyor. Önce Türk ve KKTC bayraklarının stada alınmayacağı belirtilirken şi

KKTC Hataylılar Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu, AEL Limassol - Fenerbahçe maçına Kıbrıs Türk tarafında yaşayan Türk kökenli KKTC vatandaşlarının alınmayacağını söyledi. Zaroğlu, "Rumların aldığı bu karar, faşizm zihniyetli bir ırkçılıktır." dedi.

Bertan Zaroğlu, bu yönde bir kararın açıklanmasından sonra Fenerbahçe Kulübü'nün ve KKTC'deki Fenerbahçe Derneği'nin bu durum karşısında sessiz kalmasını manidar bulduklarını aktardı. Başkan Zaroğlu, şunları söyledi:

"Sözde Avrupa Birliği dönem başkanlığı görevini sürdüren, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde, Avrupa normlarına ve spora gölge düşüren, siyaset kokan böylesi ırkçı bir karar karşısında, AB yetkililerinin ne düşündüklerini çok merak ediyoruz."

"Bizler, Rumların bu ırkçı hareketi karşısında, Türkiye Futbol Federasyonu'na açık çağrıda bulunuyoruz." diyen Zaroğlu, "Rum ambargolarına karşı, öncelikle Fenerbahçe Kulübü'nden başlanarak Türk takımlarının Kıbrıs Türk takımlarıyla maç yapmalarına izin verin ve uygulayın. Böylesi, Türk düşmanı ırkçı bir zihniyet sahibi Rum halkıyla, Kıbrıs Türk halkını hangi ortaklık devletinde bir arada yaşatmayı hayal ediyorlar?" şeklinde konuştu.

Zaroğlu, "Çözüm olsa da, olmasa da, Türk kökenli KKTC vatandaşları, Kıbrıs Türk halkının ayrılmaz bir parçasıdır." diyerek, "Ne Kıbrıs Rumları'nın aldığı ırkçı kararlar ne de dayatılmayan çalışılan sözde çözümler, bu gerçeği asla değiştiremez. Maç günü kalplerimiz Fenerbahçe için çarpacak, gönülden desteğimiz Fenerbahçe’yle olacaktır." ifadelerini kullandı.

Bu arada AEL Limassol - Fenerbahçe karşılaşmasına Türkiye kökenli Kıbrıs vatandaşlarının alınmamasına Atatürkçü Yaşam Derneği Başkanı Ahmet İşcan da karşı çıktı. İşcan, 11 Eylül'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup gönderdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu maça KKTC'den giriş yapmasını istedik. Bu sorunu ancak siyasi liderler çözebilir. Fenerbahçe Kulübü'ne de sesimizi duyurmak istedik, ama olmadı. Sarı - laciverli kulübün KKTC'den Rum tarafına giriş yapması gerektiğini söyledik, bunun için girişimlerde de bulunduk, fakat bir gelişme olmadı."

 

Bu haber 786 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,563 µs