En Sıcak Konular

Bayram trafiğine dikkat!

23 Ekim 2012 16:43 tsi
Kurban Bayramı'nın birleşmesiyle oluşan 6 günlük tatili değerlendirmek isteyen vatandaşlar yollara döküldü. Bayram süresince yaklaşık 20 milyon kişinin yer değiştirmesi bekleniyor.

Bayram tatilinde en ağır yükü yine otobüsler çekecek. Kurban Bayramı süresince sadece İstanbul Otogarı'ndan günde 150 bin kişinin çıkış yapması bekleniyor. TOFED'e kayıtlı 8 bini aşkın otobüs ve diğer seferlerle toplam 15 milyon kişinin yolculuk edeceği tahmin ediliyor.

Otobüsler yüzde 100 dolulukla çalışırken, ek seferlere rağmen bilet bulmak çok zorlaştı.

Kurban Bayramı'nda yurtdışına ve yazlık yörelere tatile gitmek isteyenler de büyük bir yoğunluk oluşturacak. Yapılan tahminler turlarla toplam 600 bin kişinin tatile gideceği yönünde. Yaklaşık 1 milyon kişinin de münferit olarak tatile gideceği hesaplanıyor.

İSTANBULLULARA OTOBÜS YETMEDİ

Bayram süresince uçaklara olan talep de patladı. Fiyatlar yükselirken yer bulma konusunda ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Sadece THY'nin 600 bine yakın yolcu taşıması bekleniyor. Buna özel havayolları da eklenince rakam 1 milyona ulaşacak. Benzer şekilde İDO'nun hedefi de bu bayramda 250 bin yolcuya ulaşmak.

Bayramda otobüs, uçak ve deniz otobüsü ile yolculuk yapacaklara kendi arabaları ile gidenler de eklenince yaklaşık 20 milyon kişinin yollarda olması bekleniyor.

BAYRAM TRAFİĞİNE DİKKAT

HER bayram olduğu gibi yarın başlayacak olan ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile birleşmesiyle 6 güne çıkan Kurban Bayramı tatili nedeniyle İstanbulluların yarından itibaren yola çıkması bekleniyor. Arefe olan yarın başlayıp bayramın birinci günü kurbanların kesilmesinden sonra da devam etmesi beklenen trafik yoğunluğu nedeniyle bir dizi önlemler alındı.

Karayolları ekiplerinin, özellikle İzmit-Gebze arasında 1 Ekim'de başlatıp 18 Ekim'e kadar sürdürdüğü ve İzmit-Gebze yolculuğunu çileye dönüştüren asfaltlama çalışması 18 Ekim'de sona erdi. Bu süre içinde sadece İstanbul istikametinde çalışma yapan Karayolları bayram nedeniyle aynı hattın İzmit istikametindeki çalışmaları erteledi. Karayolları bayram süresinde TEM yolunda hiç bir onarım çalışması yapmayacak ve tüm şeritleri açık tutacak.

İstanbul'dan Bursa ve İzmir istikametine gidecek olan ve Gebze Eskihisar iskelesinde feribot sırabı beklemek istemeyen sürücülerin geçiş güzergahı olan E-130 Karayolu'nun İzmit-Yalova arasında ise en sorunlu olan bölge Gölcük geçişi. Gölcük-Değirmendere arasında yaptırılmakta olan köprü ve viyadük çalışmaları nedeniyle yol aniden daraldığından ilçe merkezinden itibaren normal günlerde de özellikle akşam saatlerinde uzun araç kuyrukları oluşuyor. Gölcük geçişinden sonra Yalova'ya kadar yol tamamen açık.

İDO'DAN ESKİHİSAR'A 16 GEMİ

Bir süredir Negmar adlı firmanın da seferlere başlayacağını açıklamasıyla tartışma yaşanan Gebze-Eskihisar ile Yalova Topçular arasındaki feribot hattında ise İDO normal günlerde 8 ile 10 arasında değişen gemi sayısını yarından itibaren 16'ya çıkaracak. Özellikle Eskihisar istkelesinde yığılmaların önlenmesi için 'doldur-boşalt' sistemi ile sefer yapacak olan gemiler bekleme yapmayacak.

TRAFİK YETKİLİLERİNDEN ÖNEMLİ UYARI

Trafik yetkilileri yarın ve bayramın ilk günü bölgede yağış beklendiğinden, araç sürücülerinin başta TEM olmak üzere diğer geçiş noktalarında daha dikkatli araç kullanmalarını, aşırı sürat yapmaktan kaçınmalarını istedi. TEM yolunun Dilovası geçişi, Hereke-Körfez geçişi ile İzmit geçişindeki tünel, viyadükler ve Bekirdere Rampası'nın da dikkat edilmesi gereken noktalar olduğunu hatırlatan trafik yetkilileri, tatil dönüşünde de aynı noktaların unutulmamasını istediler.

Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,425 µs