En Sıcak Konular

Erkeklere de panik butonu verilebilir

23 Ekim 2012 16:20 tsi
AA Editör Masası'na konuk olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı "Editör Masası" toplantısına katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, editörler ve muhabirlerin sorularını yanıtladı.

Kadına yönelik şiddeti engellemek için Bursa ve Adana'da pilot uygulamaya başlayan 'panik butonu' hakkında bilgiler veren Fatma Şahin, ''Çocukların ve erkeklerin de bakanıyım'' dedi, bu yıl eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle 30 erkeğin başvuruda bulunduğunu söyledi.

''Belki onlara da panik butonu verirsiniz'' denilmesi üzerine Şahin, ''Eğer isterlerse olabilir. Sonuçta mahkeme kararıyla böyle bir karar çıkarsa onu uygulayacak olan yine biziz, gereğini yaparız'' ifadelerini kullandı.

Eşitlik sivil anayasaya yansımalı

Şahin, kadın ve erkeğin yaşamına dair eşitliği sağlayan bakışın sivil anayasaya tamamen yansımasını istediklerini belirterek, ''Tek bir maddeyle eşitliğin sağlandığı değil her bir maddenin anayasal alt yapısının kadın-erkek eşit bakış açısıyla hazırlanmasını çok önemsiyoruz'' dedi.

İşbirliğini önemsiyoruz

AA'nın Kahire'deki temsilciliğinden yöneltilen soruyu da yanıtlayan Şahin, Arap Baharı'nın yaşandığı ülkelerde yeni anayasa çalışmaları kapsamında kadın ve ailenin anayasadaki yerine ilişkin tartışmaları değerlendirdi. Şahin, ''Dostlarımız, kardeşlerimiz olarak Mısır halkı, Mısır'ın kadınları, Ortadoğu'nun kadınları, kendi inancımızdaki İslam dünyasının kadınlarıyla kendi tecrübemizi paylaşmak, sorunlarımızı çözerken beraber işbirliği yapmayı çok önemsiyoruz'' diye konuştu.

Aralık ayında koruyucu aile sistemini yeniden yapılandıracaklarını, paralelinde Almanya'daki koruyucu aile sistemini de güçlendirecek bir yapıya dönüştüreceklerini ifade eden Şahin, ''Ülkemizde yaptığımız bir çalışmanın yurtdışı yansımasını da ilk kez paralel götüreceğiz'' dedi.

Çocuklara bayram ruhunu aşılamalıyız

''Kesinlikle bayramlara tatil olarak bakmamak, özellikle çocuklarımıza bayram ruhunu aşılamak gerekiyor'' diyen Şahin, vatandaşlardan, Kurban Bayramı'nın acıya dönüşmemesi için trafik kurallarına uymalarını istedi.

100. Yıl Vizyonu heyecan verici

Fatma Şahin, Anadolu Ajansı'nın geçen yıl açıkladığı 100. Yıl Vizyonu'un çok heyecan verici olduğunu belirterek, bir yıllık bir sürede yaşanan yükselişin bu vizyonun eyleme dönüştürüldüğünü gösterdiğini söyledi. Bakan Şahin, bu başarı nedeniyle tüm ajans çalışanlarını tebrik etti.

aa



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,084 µs