En Sıcak Konular

Bakan Şahin'e sürpriz

23 Ekim 2012 16:19 tsi
Tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olan Şan ailesi, Gaziantep'ten AA ''Editör Masası''na bağlanarak Bakan Fatma Şahin'e teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ''Editör Masası''na katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e, kendisinin desteğiyle 6 yıl sonra tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olan Şan ailesi de Gaziantep Bölge Müdürlüğü'nden bağlanarak teşekkür etti.

Fatma Şahin, AA Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Öztürk moderatörlüğündeki AA Editör Masası'na konuk olarak editörlerin soruları yanıtladı. Toplantının sonunda Şahin'e Gaziantep Bölge Müdürlüğü'nden küçük bir sürpriz yapıldı.

Yaklaşık 10 yıl önce Suriye'nin Halep kentinden Gaziantep'e gelen ve Şahin'in yardımıyla Türk vatandaşlığına geçen, burada evlendikten sonra çocuğu olmayınca yine Bakan Şahin'in desteğiyle tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olan Adil Şan, eşi ve 10 aylık bebekleri Oğuzhan'la toplantıya bağlandı.

Fatma Şahin'e desteğinden dolayı şükranlarını sunan Suriye uyruklu Türkmen baba Adil Şan, 10 yıldır Gaziantep'te yaşadığını söyledi. Türk vatandaşı olduğunu ve vatandaş olma sürecinde çeşitli güçlükler yaşandığını ancak Şahin sayesinde vatandaşlık işlemlerinin hızlandığını anlatan Şan, ''Bizi Türk vatandaşı ettiniz. Hayatta en çok istediğim şey Türk vatandaşı olmaktı. Sayenizde o da oldu çok şükür'' dedi.

Ne kadar teşekkür etsek az

Evlendikten sonra yaklaşık 6 yıl çocuklarının olmadığını ve doktorların ''tüp bebek'' önerdiğini, bu konuda da Şahin'e başvurduklarını ifade eden Şan, ''Siz de bize yardımcı oldunuz. Bizi Ankara'ya götürdünüz. Biz Ankara'da sizin sayenizde tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olduk. Şu an Oğuzhan'ımızı sizin sayenizde kucağımıza aldık. Allah sizden razı olsun, size ne kadar teşekkür etsek az. Sizin sayenizde bir evladımız oldu'' diye konuştu.

Çocuğumuza kavuştuk

Anne Hatice Şan da Bakan Şahin'e desteği dolayısıyla teşekkür ederek, ''6 yıl çocuğumuz olmadı. Önce Allah sonra sizin sayenizde çocuğumuza kavuştuk. Çok teşekkür ediyoruz'' dedi.

Evlatsızlık çok büyük bir sınav

Bakan Şahin de aileye ''Hayırlı uğurlu olsun, Allah mübarek etsin'' temennisinde bulundu. Aileyi hatırladığını ancak çocuklarını yeni gördüğünü ifade eden Şahin, küçük çocuğu görünce çok duygulandığını ifade etti. Şahin, ''Evlat çok önemli bir şey. Evlatsızlık da çok büyük bir sınav. Ben bir anne, bir kadın olarak bu tür gelen taleplerde sonuna kadar yardımcı olmaya çalışıyorum'' dedi.

2 bin 500 aileye hizmet

Bakanlık olarak Acıbadem ile tüp bebek tedavisine yönelik protokol imzaladıklarını hatırlatan Şahin, ''2 bin 500 ailenin tüp bebek uygulamasından istifade etmesini sağlıyoruz. Acıbadem, bütün masrafları da ilaç paralarını da kendileri karşılıyor. Daha alt gelir grubu, yeşil kartlı olan, hiçbir sosyal güvencesi olmayan ama doğal yollarla da bebeği olmayan binlerce aile bu şekilde hizmet alacak. Çok hayırlı bir şey'' dedi.
Bu arada toplantı esnasında küçük bebeğin ağlaması da toplantıya katılanları güldürdü.

aa



Bu haber 731 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,125 µs