En Sıcak Konular

İşte PKK'nın en büyük para kaynağı!

23 Ekim 2012 16:11 tsi
İşte PKK'nın en büyük para kaynağı! Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, PKK/KCK terör örgütünün kanlı eylemlerini yapabilmek için gerekli olan finansın kaynağını açıkladı.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, PKK/KCK terör örgütünün kanlı eylemlerini yapabilmek için gerekli olan finansı uyuşturucu üretimi ve ticaretinden sağladığını belirterek, İnterpol verilerine göre Avrupa'ya yapılan uyuşturucu sevkiyatının yüzde 75'nin PKK'ın organizesinde gerçekleştiğini söyledi.

Vali Mustafa Toprak, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şubesi'nin yeni binasında basın toplantısı düzenledi. Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in de katıldığı toplantıda konuşan Vali Toprak, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesi ekiplerinin yaptığı ortak çalışmalarda son 1 ayda düzenlenen 29 ayrı operasyonda toplam 1 ton 62 kilo kubar esrar, 40 kilo 970 gram da toz esrar ele geçirildiğini söyledi.

BİR TAŞLA ÜÇ KUŞ VURUYOR

PKK/KCK terör örgütünün kanlı eylemlerini yapabilmek için gerekli finansmanıı uyuşturucu üretimi ve ticaretinden sağladığını belirten Vali Toprak, İnterpol verilerine göre Avrupa'ya yapılan uyuşturucu sevkiyatının yüzde 75'nin PKK organizesinde gerçekleştiğini söyledi. Toprak , şöyle dedi:

"Bu trafikten daha fazla gelir elde etmek isteyen örgüt, silahlı faaliyet yürüttüğü kırsal alanda, milis ve işbirlikçilerine hint keneviri ekimi yaptırarak, kendi uyuşturucusunu üretmeye başlamıştır. Örgüt, bir yandan bireyleri suça bulaştırmakta, diğer taraftan uyuşturucunun gönderildiği şehir merkezlerindeki gençleri zehirlemekte. Son olarak da uyuşturucu trafiğinden yüklü miktarda finansal gelir elde etmektedir. Dolayısıyla örgütün 'bir taşla üç kuş vurduğunu' söylemek pek de yanlış olmayacaktır."

İKİ PKK'LI GÖZETLEME YAPIYOR

Vali Toprak, Diyarbakır'ın Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerinde yapılan operasyonlarla, bölücü örgütün finans kaynaklarının kurutulmasına yönünde önemli adımlar atıldığını söyledi. Toprak, şöyle dedi:

"İmha edilen hint kenevirleri nedeniyle örgüt mensupları silah temini konusunda ciddi sıkıntı yaşamışlardır. Bu nedenle operasyonları engellemek ve güvenlik güçlerine zayiat verdirmek amacıyla, köylerin bulunduğu bölgede, örgüt mensubu ikişer teröristin hakim tepelere yerleşerek sürekli gözetleme yapmakta. Muhtemel bir narkotik operasyonuna katılacak güvenlik kuvvetlerine zayiat verdirmek amacıyla yol güzergahı ve araziye çok sayıda mayın döşemekte, köylerdeki milisler tarafından köylere gelip giden araçlar hakkında örgüt mensuplarına bilgi verilmektedir."

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, bu yılın ilk 10 ayında emniyet müdürlüğü sorumluluk bölgesinde 8 ton 583 kilo kubar esrar, 781 kilo toz esrar ele geçirildiğini, yaptıkları incelemelerde uyuşturucunu terör örgütünün yapılandığı alanlarda ağırlıklı olarak üretildiğini tespit ettiklerini söyledi.

CİDDİ BİR SORGUDAN GEÇİRİLİYOR

Vali Toprak, terör örgütünün uyuşturucu ekimini, milis ve işbirlikçilerine yaptırdığını belirterek, şunları söyledi:

"Özellikle Cumhuriyet Başsavcılığı'nda narkoterör denilen terörle uyuşturucu madde bağlantısını ortaya koyan bir soruşturma yürütülmektedir. Terör örgütünün milis, iş birlikçi ve terörist örgütün elemanlarıyla bağlantıyı kuracak şekilde soruşturma adli makamlarda devam etmektedir. Tabi ki bir terör örgütü bir yerde yapılanıyorsa ve bu konuda yapılandığı yerden kent merkezlerine, kırsala , kente, mezralara yönelik ciddi manalarda vatandaşlarımızı sıkıntıya sokacak, can güvenliğini tehlikeye sokacak onların mal ve can güvenliğini tehlikeye sokacak bir davranışta bulunuyorsa bunun karşısında bir takım milislere ve iş birlikçilere ve uyuşturucu ektiriyor ve onu koruyor. Son dönemlerde kırsal alanlardaki operasyonlarda mutlaka operasyona giderken, ya da operasyon dönüşünde tedbir almamıza rağmen güvenlik kuvvetlerimize yönelik tarama, taciz etme, yola mayın koyma suretiyle sıkıntılı bir durum oluşturmaya çalıştığı da belli. Bu örgütün telsiz konuşmaları ve istihbarat bilgilerine dayanıyor. Bunlar yakalandıktan sonra ciddi manada kendi içerisinde bir sorgu açtıkları ve bunun nasıl meydana geldiği, buna nasıl sebebiyet ve yakalanmasına kimin sebebiyet verdiği ilişkin olarak ta kendi içerisinde bir sorguya tabi tutmaktadır."

CANLI BOMBALAR UYUŞTURUCU İLE CESARETLENDİRİLİYOR

Örgütün kanlı eylemleri için gerekli olan finansmanı uyuşturucudan elde ettiğini belirten Vali Toprak, şunları söyledi:

"Bir taraftan kendi hain emellerini kanlı bir şekilde gerçekleştirmeye çalışırken, o emellerini devam ettirecek finansal kaynakları da elinden kaçırmak istemiyor. Bir taraftan uyuşturucu çok önemli bir rakamdır. Önemli bir finanssal kaynak sağlıyor terör örgütüne. Bir taraftan da silah kaçakçılığı diğer taraftan da insan ticareti yapmak suretiyle bu faaliyetlerini yürütüyor. Bizim devlet olarak, güvenlik güçleri olarak görevimiz terör örgütüyle mücadele ederken eline silah almış, gitmiş ve yola mayın döşerken, bomba atarken, köyü, karakolu basarken, gelip masum vatandaşlarımızın arabalarının yanında, meydanlarda bomba patlatırken bu olumsuzluklara sebebiyet verenlerle bir taraftan mücadele ederken, bir de o hain ve kirli emellerini gerçekleştirecek finansal kaynaklarını ortadan kaldırıyoruz."

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, canlı bomba olarak gönderilen terör örgütü elemanlarının, uyuşturucu madde verilerek cesaretlendirildiğini söyledi. Toprak, terör örgütünün taraftar bulmak için çeşitli argumanlar geliştirdiğini, taş, molotof, el yapımı patlayıcı attırarak, uyuşturucu kullandırarak cesaretlendirerek, onlara vaatlerde bulunarak bunun yolunu açtığını, bunları yaptırdıktan sonra "Artık sizin sonunuz hazindir, artık siz bir suçlu oldunuz artık gelin bizim emellerimize de bir hizmet edin gibi yolu açmaya çalışıyor. Hiçbir anne babanın üzülmesini istemiyorsak ailelerin çoluk ve çocuklarına dikkat etmeleri gerekiyor. Bizi biz yapan değerlerin kaldırıldığını hiçbir dini değerin de tanınmadığını görüyoruz. Yani değersizleştirme, itibarsızlaştırma şeklinde sonuçta da o çocukları gençleri de dağa çıkarabiliyorlar" dedi.


Bu haber 970 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,954 µs