En Sıcak Konular

Kriz büyüyor, Ahmedinejad resti çekti

23 Ekim 2012 14:49 tsi
Kriz büyüyor, Ahmedinejad resti çekti İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, reddedilen cezaevi ziyareti talebini yeniledi. Basın danışmanını ziyaret etmek isteyen Ahmedinejad, talebinin anayasal hakkı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Yargı Erki Başkanı Ayetullah Muhammed Sadık Laricani'ye gönderdiği üçüncü mektubunda, Evin cezaevini ziyaret etmesine izin verilmesi talebini yineledi.

Mektubunda, ziyaretin anayasal bir hak olduğunu belirten Ahmedinejad, bu hakkını kullanmakta ısrarlı olduğunu vurguladı.

Siyasi mülahazalarla böyle bir ziyarete izin verilmemesini sorgulayan Ahmedinejad, halk tarafından seçilen bir cumhurbaşkanı olarak sahip olduğu yetki ve sorumlulukları hatırlattı.

Mektuplarına ''çok gizli'' mührü ile cevap verilmesini de eleştiren Ahmedinejad, halkın hukukuyla ilgili bir konuda gizliliğe ihtiyaç olmadığını kaydetti.

Ahmedinejad, kendisine yönelik, ''ülkenin öncelikli meselesi ekonomik sorunlarla ilgilensin'' eleştirilerine de tepki gösterdiği mektubunda, ''görev ve sorumluluğunun bilincinde olduğunu'' belirtti.

Yargı Erki'nin bütçesini de cumhurbaşkanı olarak kendisinin verdiğini hatırlatan Ahmedinejad, anayasanın kendisine verdiği hak ve yetkiyi kullanmadaki kararlılık ve ısrarını tekrarladı.

Ahmedinejad, basın danışmanının 26 Eylül'de Evin cezaevine konulmasının ardından cezaevini ziyaret talebinde bulunmuştu.

Yargı Erki, ''böyle bir ziyaretin mevcut siyasi ve ekonomik ortamda ülkenin yararına olmayacağı'' gerekçesiyle Ahmedinejad'a sözlü bir mesaj iletmiş, ardından da ''çok gizli'' ibaresiyle yazılı cevap vermişti.

Bu gelişmelerin ardından kamuoyuyla da paylaştığı yeni mektubunda cezaevini ziyaret talebini üçüncü kez yineleyen Ahmedinejad'ın bu isteğine olumlu cevap verilip verilmeyeceğini zaman gösterecek.

Basına da yansıyan Yürütme ve Yargı arasındaki yetki kullanımına ilişkin tartışmanın perde arkasında siyasi çekişmeler olduğu belirtiliyor.

Aynı zamanda resmi haber ajansı IRNA'nın da Genel Müdürü olan Ali Ekber Cevanfikr, ''İslami değerlere, şahsiyetlere ve kamu ahlakına hakaret'' suçlarından 6 ay hapis ve 3 yıl da basın faaliyetlerinden men cezasına çarptırılmıştı.

Ahmedinejad, 2 Ekim'deki basın toplantısında basın danışmanını savunmuş, ona isnat edilen suç ve cezayı haksızlık olarak değerlendirmişti.

Kaynak: AA



Bu haber 1,260 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,285 µs