En Sıcak Konular

PKK'ya destek veren 20 şirket

23 Ekim 2012 11:24 tsi
PKK'ya destek veren 20 şirket PKK ile bağlantılı sözde legal 20 şirketin çeşitli belediyelerden inşaat ve hizmet alanında ihale aldığı ortaya çıktı.

Terör örgütü PKK, gelir sağlamak için para aklama ve uyuşturucu ticareti alanında akıl almaz çalışmalar yürütüyor. PKK ile bağlantılı sözde legal 20 şirketin çeşitli belediyelerden inşaat ve hizmet alanında ihale aldığı ortaya çıktı.

Terör örgütü PKK'nın kanlı çarkını döndürmek için kara para aklama ve uyuşturucu ticaretine yoğunlaşması her yıl bu alandaki yasal takiplerin de artmasına yol açıyor. İçişleri Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) verilerine göre, kara para aklama suçları 5 yıl öncesine oranla 38 kat arttı.

TERÖRÜN FİNANSMASI "AKLANAN PARA"DAN

Kurulun 2011 Faaliyet Raporu'nda, MASAK'a intikal eden ihbar ve şüpheli işlem bildirimlerinden analiz çalışmalarına tabi tutulan ve terörün finansmanı suçu açısından nitelikli olduğu anlaşılanlar hakkında değerlendirme dosyası açıldığı anlatıldı. Bu verilere göre, 2007-2011 yılları arasında açılan ve çalışması tamamlanan dosyaların sayısı 2007 yılında 2 adet olarak gerçekleşti. Analiz ve değerlendirme kapsamındaki dosya sayısı 2008 yılında ise 40'a yükseldi. Dosya sayıları daha sonra sırasıyla 2009 yılında 59, 2010 yılında 70 ve geçtiğimiz yıl da 77 oldu. Dosyalar üzerindeki çalışmalar halen devam ederken, toplam 248 dosyadan 116'sının işlemleri sonuçlandırıldı ve sorumluları yargıya intikal ettirildi.

372 KİŞİ YARGIDA HESAP VERİYOR

Çok büyük bir bölümü PKK'ya maddî destek sağlama çabaları çerçevesinde gerçekleşen terörün finansmanı suçu kapsamında MASAK, 2011 yılı içerisinde 987 gerçek / tüzel kişi hakkında Emniyet, Yargı, MİT, Jandarma, Gelir İdaresi Başkanlığı, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı ile bilgi paylaşımında bulundu. Aynı kapsamda MASAK, 2009, 2010 ve 2011 yıllarında terör örgütü üyesi olmaktan 225, terörün finansmanından 128 ve terör örgütüne yardımdan 19 olmak üzere 372 kişi hakkında suç duyurusunda da bulundu.

PKK, ŞİRKET KİSVESİYLE BELEDİYE KAPISINDA

Çalışmalarda, paravan şirketlerin kamudan kazanç elde etme yönünde çalışmalar yapıp yapmadıkları da araştırıldı. Raporda, "Terör örgütü ve yandaş kuruluşların legal görünümde faaliyet gösteren unsurlarının ortaya çıkartılması amacıyla kişi veya kuruluşların devlet kuruluşları ve belediyelerden ihale alıp almadıklarının belirlenmesine yönelik analiz çalışmaları yapılmıştır. Buna göre, belediyelerden ihale alan 5 gerçek ve 15 tüzel kişi hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı'na bilgi verilmiş olup, Maliye tarafından da mali inceleme başlatılmıştır" denildi. Raporda son beş yılda, terör örgütüne destek amaçlı uyuşturucu ticaretinin birinci sırada yer aldığı da vurgulanarak, bu suçun "öncül suç" kapsamında olduğu kaydedildi.

Yeni Akit



Bu haber 2,030 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,723 µs