En Sıcak Konular

Kırklareli sele teslim: 3 ölü

23 Ekim 2012 08:16 tsi
Kırklareli'de etkili olan aşırı yağmur, Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesinde 3 kişinin ölümüne sebep oldu.

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesindeki sel felaketinde 3 kişi hayatını kaybetti. Büyükkarıştıran Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Çolak, beldede yaşayan Zehra Demirel, Siyami Yeni ve Semih Yeni'nin sele kapılarak hayatını kaybettiğini belirtti.
 
Bölgede dün etkili olan yağış akşam saatlerine doğru şiddetini artırdı. Yağışla birlikte debisi yükselen Büyükkarıştıran Deresi adeta nehre döndü. Dere suları, önce 50 civarında evi, ardından D-100 Karayolu'nu kapladı. Bir anda kendilerini sel suları içinde bulan vatandaşlar, evlerin çatısına ve ağaçlar çıkararak kurtarılmayı bekledi.
 
Sel felaketinin ardından bölgeye sevk edilen arama kurtarma ekiplerinin zamanında mühahalesi, can kaybının artmasını engelledi. Bu arada, yükselen dere suyu D-100 Karayolu'nda saatlerce trafiğin kapanmasına yol açtı. Yaklaşık 7 saat trafiğe kapalı kalan yol, bölgeye sevk edilen iş makinelerinin çalışmasıyla birlikte açıldı.
 
3 KİŞİ ÖLDÜ, 170 KOYUN TELEF OLDU
 
Selin beldeye verdiği zarar, günün ilk ışıklarıyla ortaya çıktı. Sel, beldede 3 cana mal oldu. Çok sayıda ev ve araç selden hasar gördü. Onlarca büyükbaş ve küçükbaş hayvan telef oldu. 170 koyununun telef olduğunu belirten Cüneyt Tunç, Kurban Bayramı öncesinde çok zor durumda kaldıklarını belirtti.
 
Tunç, "Biz şimdi ne yapalım. Onlar bizim ekmek paramızdı. Koyunların ağılına gittiğimde su bele kadar gelmişti. Kurtarmaya çalıştım. Ancak kurtaramadım. Çok azını kurtarabildim. 170 tane koyunum telef oldu." diye konuştu.
 
Lüleburgaz'da dereler taştı

 
Aşırı yağışlar sebebiyle Kırklareli`ne bağlı Lüleburgaz ilçesinin Evrensekiz ve Büyük Karıştıran beldelerinde bulunan dereler taştı. Taşan dereler sebebiyle D-100 Karayolu kısmen sular altında kalınca yol trafiğe kapatıldı. Lüleburgaz - Çorlu arasında yer alan Evrensekiz Beldesi yakınlarındaki Evrensekiz Deresi taştı. Büyük Karıştıran beldesinde yer alan Karıştıran Deresi'nin de taşması sonucu D-100 karayolunun bir bölümü sular altında kaldı. Devlet Su İşleri`ne ait iş makineleri her iki derede de genişletme çalışmalarına başlarken çok sayıda iş makinesi de çalışmalara katıldı. Bölgede bir kişinin sel sularına kapılarak kaybolduğu ihbarının yapılması üzerine ise jandarma ekipleri arama çalışması başlattı.

cihan


Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,263 µs