En Sıcak Konular

Emniyet’ten sendika uyarısı

22 Ekim 2012 17:38 tsi
Kuruluş hazırlığı yapılan “Polis-Sen” için uyarıda bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü, sendikaya üye olacak polisler hakkında disiplin soruşturması açılabileceğini açıkladı.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, polis sendikası kurulacağı yönündeki haberler üzerine bir genelge yayımladı.

Kamu görevlileri tarafından kurulan veya kurulacak sendikalara ilişkin düzenlemenin 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nda yapıldığı belirtilen genelgede, şunlar kaydedildi:

''Kanunun 15. maddesinin birinci fıkrasında emniyet hizmetleri sınıfı ve emniyet teşkilatında çalışan diğer hizmet sınıflarına dahil personelin kurulan sendikalara üye olamayacakları hükme bağlanmıştır.

Kanun maddesine aykırı davranış, disiplin soruşturmasına konu olabileceğinden belirtilen hususun teşkilatımızda görevli tüm personele tebliğ edilmesini ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini önemle rica ederim.''

Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) 2. Başkanı Abdurrahman Yılmaz, kısa adı ''Polis-Sen'' olan ''Emniyet Genel Müdürlüğü Bünyesinde Merkez ve Taşra Teşkilatlarında Çalışan Polis, Bekçi ve Sivil Memur Sendikası''nın kuruluş çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Yılmaz, “Sendika çalışmasını geçen sene sonunda kendi aramızda konuştuk, mayıs ayında da sosyal medya üzerinde bir tüzük hazırlığı yaparak herkesin beğenisine sunduk. 6 aydır bu çalışmayı yaptık, netice sona doğru geldi. Sanırım, o dönemde kimse bizi ciddiye almadı. Sendikanın kurulmayacağını düşündüler'' diye konuştu.

15 Kasım'da Ankara Valiliği'ne müracaat edeceklerini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti: “Genelgenin içeriğinde de 'polis sendika kuramaz, sendikaya üye olamaz, sendikaya üye olacak veya kuracak polisler hakkında kanuni soruşturma yapılacağı' söylenmiş. Zaten polis bunları biliyor, polis kanun adamıdır. Bize deseler ki 'Biraz erteleyin, biz bunu kanunla kuracağız' deseler yine bekleyeceğiz ama bu şekilde neticelenmeyecek.”

Genelgenin kendilerini üzdüğünü belirten Yılmaz, “Biz, bunu polise yönelik bir baskı olarak gördük. İnşallah o niyetle de yapılmamıştır” diye konuştu.

Sendikanın kurucularının tamamının aktif olarak görev yapan polis memurları olacağına işaret eden Yılmaz, ''Kurucular, soruşturmayı veya cezayı göze alan arkadaşlarımız. Genelge bizi engellemiyor'' dedi.

Yılmaz, ''Biz, uluslararası hukuku baz alarak, oradan aldığımız güçle müracaatımızı yapacağız. Umarım bizi AİHM'e götürmezler. 'Kendi iç hukukumuzla bunu çözeriz' diye düşünüyoruz. Ama nereye kadar girerse gideceğiz. Avrupa ülkelerinde şu anda sendikası olmayan bir polis teşkilatı yok” diye konuştu.

Yılmaz, toplu sözleşme metninde ''polisin p'sinin bile geçmediğini'' ifade etti.

Polislerin fazla çalışma, ek gösterge gibi pek çok sorunu olduğunu dile getiren Yılmaz, “Siyasi bir oluşum içinde değiliz. Biz, tamamen hak arayışı içerisindeyiz” dedi.(NTV)

Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,545 µs