En Sıcak Konular

Musa Anter'in çocukları açlık grevine katılacak

22 Ekim 2012 13:23 tsi
Dicle Anter ve Rahşan Anter açlık grevine destek vermek amacıyla yarın sembolik eylem yapacak

Kürt aydın ve yazar Musa Anter’in oğlu Dicle Anter ve kızı Rahşan Anter, PKK ve KCK davalarının tutuklu ve hükümlülerinin başlattığı açlık grevine destek vermek amacıyla yarın sembolik olarak eyleme katılma kararı aldı.

Dicle Anter ve Rahşan Anter’in yaptığı açıklamada, “Ben insanım diyen her bireyin sesini yükseltmesini ve ‘ülkemde ne oluyor’ sorusunu sormasını bekliyoruz” çağrısında bulundular.

Türkiye genelinde 58 cezaevinde PKK ve KCK davalarının tutuklu ve hükümlülerinin “Abdullah Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlük koşullarının yaratılması, anadilde savunma ve eğitim hakkının tanınması” talepleriyle başlattığı açlık grevi 41’inci gününe girdi.

Dicle Anter ve Rahşan Anter açlık grevine destek vermek amacıyla yarın (23 Ekim 2012) sembolik eyleme yapacak.



Dicle ve Rahşan Anter’in yaptığı basın açıklamasında, “23.10.2012 Salı günü yapacağımız eylem kamuoyunun dikkatini çekmek amaçlıdır. Ülkemizde son 30 senedir yaşanan kirli savaşın ve insanlık dışı uygulamaların halen devam etmesini şiddetle kınıyoruz. Bugün ölüm orucunda bulunan siyasi tutukluların basın ve kamuoyunda yer almaması anti - demokratik bir durumla karşı karşıya olduğumuzun göstergesidir. Hukukun tamamıyla siyasi bir araç olarak kullanıldığına tanık oluyoruz. Kürt sorunu ülkenin en önemli sorunudur. Başbakanın ‘düşünmezseniz yoktur’ açıklamasına cevabımız şudur: ‘İnsanız düşünüyoruz siz düşünmüyorsanız sorun sizdedir’” denildi.

“İnsan yaşamı değerlidir ve insanların düşüncesine, varlıklarına, dillerine, inançlarına saygı gösterilmelidir” denilen açıklamada şöyle denildi:

“Çağdaş ülke olma yolundaki uygulamalara maalesef çağ dışı uygulamalarla engel olunmaktadır. Denklem yanlış kurulduğu için çıkan yanlış sonuçları da halk çekmektedir. Bu denklemin düzeltilmesi, ölüm oruncundaki insanlara kayıtsız kalınmamasıyla başlamalı ve ülkemizde barışın oluşması için yeni ortamlar yaratılmalıdır. Temennimiz ülkemizde ölümlerin bir daha yaşanmamasıdır. İnsan yaşamı değerlidir ve insanların düşüncesine, varlıklarına, dillerine, inançlarına saygı gösterilmelidir.

Ben insanım diyen her bireyin sesini yükseltmesini ve ‘ülkemde ne oluyor’ sorusunu sormasını bekliyoruz.”

628 KİŞİ AÇLIK GREVİNDE

Amed News’in haberine göre, 12 Eylül’de başlayan süresiz açıklık grevine 20 Ekim 2012 tarihi itibariyle 628 kişi katıldı.

Bunlardan;

65’i 12 Eylül’den,
79’u 22 Eylül’den,
218’i 5 Ekim’den,
266’sı da 15 Ekim’den itibaren açlık grevinde.

“ÖLÜMLERDEN ERDOĞAN SORUMLU OLACAK”

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi, cezaevlerinde devam eden açlık grevlerinin kritik günlere girdiğini, ölümlerden AKP'nin sorumlu olacağını belirterek, tutukluların taleplerinin de kabul edilmesi gerektiğini belirtti.

ÇHD, 41. gününe giren açlık grevleriyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Kürt halkı üzerindeki baskılara son verilmesi gerektiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Devletin yıllardır Kürt halkına uyguladığı baskı ve imha politikaları bugün AKP iktidarı eliyle katmerlenmiştir. Yalnızca KCK operasyonları ile 3 bine yakın insanın hapishanelerde tutuluyor olması dahi durumun vahametini ortaya koymaktadır. Açlık grevlerinin geldiği nokta bakımından eylemde olan tutsakların sağlık durumlarının ağırlaşmasından ve yaşamsal anlamda kritik evreye gelinmesinden AKP iktidarı sorumlu olacaktır.” (t24)



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,071 µs