En Sıcak Konular

Amerikalı yatırımcılar Türkiye'yi keşfetti

22 Ekim 2012 12:47 tsi
Amerikan Türk Konseyi Başkanı Richard Armitage, giderek daha fazla Amerikan iş adamının Türkiye'nin öneminin farkına vardığını belirterek, "Türkiye, yatırım yapmak için heyecan verici bir ülke" dedi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Amerikan Türk Konseyi (ATC) Başkanı Richard L. Armitage, dünyanın farklı yerlerindeki bazı gelişmelerin Türkiye'ye faydalı olabileceğini düşündüğünü belirterek şunları kaydetti:

"Örneğin yakın zamanda Çin ekonomisinin büyüme büyük oranda yavaşladı ve birçok Amerikalı yatırımcı yatırım yapmak için başka yerleri arıyor. Peki neresi olabilir? 75 milyonluk genç ve büyüyen nüfusu, modern ve güçlü demokrasisi ile geçiş noktasında yer alan Türkiye, yatırım yapmak için heyecan verici bir ülke"

Armitage, Amerikalıların Türkiye ile ilgili artık daha akıllıca davrandığını söyleyerek, ''Bu söylediklerim benim Asya'daki deneyimlerime ve ABD ile olan bağıma dayanıyor. Suriye ile yaşanan güçlüklere ve son yıllarda tırmanan PKK problemine rağmen, ABD'de daha giderek daha fazla Amerikan iş adamı Türkiye'nin öneminin farkına varıyor'' değerlendirmesini yaptı.
 
Türkiye'ye daha fazla kulak veriyorlar
 
ATC Üst Yöneticisi, emekli ABD Büyükelçisi James H.Holmes ise, ''Amerikalılar için Türkiye'ye ilişkin risk algısı azaldı. Suriye'de yaşanan yaşanan olaylara rağmen bu risk algısı neden azaldı peki? Çünkü Amerikalı yatırımcılar artık Türkiye'de neler olduğunun daha çok farkında. Eskiden, daha önce bildiklerini sandıkları doğruların aslında yanlış olduğunu fark ediyorlar. Artık (Türkiye'ye) daha fazla kulak veriyorlar'' dedi.

 

Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,263 µs