En Sıcak Konular

Obezite hastalarını bekleyen tehlike

22 Ekim 2012 12:23 tsi
Obezite hastalarını bekleyen tehlike Tüp bebek uzmanı Doç. Dr. Cem Demirel, özellikle obezite hastalarının normal yollardan ve tüp bebekle çocuk sahibi olmalarında zorlandıklarını, bu nedenle zayıflamalarını tavsiye ettiklerini belirtti.

Diyarbakır Memorial Hastanesi'ne gelen Ataşehir Memorial Hastanesi Tüp Bebek tedavisi sorumlusu Doç. Dr. Cem Demirel ile Opr. Dr. Serkan Aydoğdu, hastaları ve yakınlarını bilgilendirdi. Tek tek hastaların sorunları ve tedavileriyle ilgilenen doktorlar, uyarılarda da bulundu.

Tüp bebek konusunda Türkiye'de sayılı uzmanlardan biri olan Doç. Dr. Cem Demirel, özellikle kilolu vatandaşların çocuk sahibi olmalarında zorlandıklarını belirterek, “Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çocuk sahibi olamamakla ilgili birçok hastanın başvurusunu almaktayız. Bu bölgede önemli bir sorun olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle bizde belli dönemlerde burada hastalar ile buluşarak onlara nasıl bir yol izleyeceklerini belirliyoruz. Kısırlığın hem erkeğe hemde kadına has sebepleri var. Kadının sebepleri, yumurtlama ve tüpleri ile ilgili gebe kalmayı engelleyen faktörler var. Obezite de çok önemli, çünkü fazla kilolu kadınlarda doğal yolla gebe kalma şansı düşüyor. Bu kadının ya yumurtlamasını olumsuz yönde etkiliyor, ya da yumurtlasa bile gebe kalma şansı azalıyor. Bu nedenle biz hiçbir neden bulamadığımız fazla kilolu hastalarımızı diyet ve kilo vermelerini öneriyoruz. Tüp bebekteki şansı da etkiliyor fazla kilolar bu nedenle tüp bebek tedavisi yapacağımız bayanların şansını arttırmak için zayıflamalarını öneriyoruz. Obezide bir sağlık sorunu ve gebe kalmayı da etkileyen bir faktör” dedi.

Opr. Dr. Serkan Aydoğdu ise Diyarbakır'dan ve bölgeden kendilerine çok sayıda hasta geldiğini ifade ederek, “Bölgeden gelen hastaların genel özellikleri erkek kısırlık faktörü ilk sırada görünüyor. Bölgede birden fazla çocuğu olan aileler sanki bölgede kısırlık yokmuş gibi bir intiba yaratıyor ancak böyle bir toplantı yaptığınız zaman çok sayıda hasta olduğunu ve çok sayıda kısırlıktan muzdarip olduğunu görebiliyoruz. Bu hastaların çok önemli bir kısmı erkek faktörü ve bu konu ile ilgili bir çalışma yapmakta fayda var. Dünya'da erkeğe bağlı kısırlık sebebi her zaman bir adım önce ancak bu bölgede de bu nedenin çok farklı olmadığını göre biliyoruz” şeklinde konuştu.


Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,168 µs