En Sıcak Konular

Katar emiri Gazze’yi ziyaret edecek

22 Ekim 2012 10:29 tsi
Katar Emiri Halife Al Sani, Gazze’yi ziyaret ederek bir ilke imza atacak

Katar Emiri Hamad bin Halife Al Sani’nin, İsrail’in Gazze’ye yönelik ambargosuna son vermeyi amaçlayan Gazze ziyareti için Mısır tarafında hazırlıklar tamamlandı.

Resmi kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Mısır ile Gazze Şeridi arasındaki Rafah Sınır Kapısı’na en yakın noktada bulunan El-Ariş kentindeki askeri havaalanı, ziyaret için hazır hale getirilirken, sınır kapısındaki güvenlik önlemleri de artırıldı.

Katar, Gazze’de imar ve inşaat alanlarında Gazze Şeridi’ne 254 milyon dolarlık yatırım yapacağını açıklarken, yardım kapsamındaki 400 bin litre dizel yakıt, tankerler ile Rafah Sınır Kapısı’ndan Gazze’ye gönderilmeye başlandı. Katar İstihbarat Şefi Ahmet Nasır bin Casim Al Sani’nin geçen hafta Mısır’a yaptığı ziyarette, Katar’ın Gazze’ye yapacağı yardımların Rafah Kapısı’ndan geçirilmesi konusunda tarafların görüş birliğine vardıkları bildirildi.

İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ambargo kapsamında demir, elektronik teçhizat ve diğer ekipmanların Gazze Şeridi’ne geçişine izin verilmiyor. Katar yardımlarında bulunan ambargolu malzemenin, Mısır’ın onayı ile Gazze’ye geçirileceği kaydediliyor. Katar Emiri Hamad bin Halife Al Sani’nin Gazze Şeridi’ni ziyaret etmesi halinde Gazze’ye giden ilk devlet başkanı olarak bir ilke imza atacak. Al Sani, İsrail’in 2005 yılında Gazze’den çekilmesinin ardından, Gazze’yi ziyaret eden en üst düzey Arap yetkilisi unvanını alacak. Gazze Şeridi’ne daha önceki en üst düzey ziyaret 2010 yılında Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa tarafından gerçekleştirilmişti. İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu da Gazze’yi ziyaret etmişti. Katar Emiri Hamad bin Halife Al Sani’nin Gazze ziyaretine ilişkin birçok ayrıntı, güvenlik nedeniyle gizli tutuluyor.



Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,755 µs