En Sıcak Konular

Irak’ta bekletilen Türk hacı adayları yine geri çevrildi

21 Ekim 2012 17:35 tsi
Irak üzerinden Suudi Arabistan'a gitmek isteyen ve vize kanununa muhalefet gerekçesiyle Bağdat yakınlarında bekletilen Türk hacı adaylarının ikinci defa kontrol noktasından geri çevrildiği bildirildi.

Irak'ta bekletilen ve Suudi Arabistan'a gitmek isteyen Türk hacı adayları, onları götüren şirket aracılığı ile Gaziantep'teki Irak konsolosluğundan vize aldı. Bunun üzerine Suudi Arabistan'a gitmek için yeniden yola çıkan hacı adayları, daha önce de geçemedikleri kontrol noktasından geri çevrildi.

Cihan muhabirine telefonla bilgi veren kafiledeki Türk vatandaşlarından Hüseyin Salih, vize işlemlerini tamamladıklarını ancak Irak merkezi hükümetinin kontrol noktasından yine geri çevrildiklerini söyledi. Salih, Irak vizesi almalarına rağmen her hangi bir açıklama yapılmadan yeniden geri çevrildiklerini aktardı. Salih, günlerdir yollarda perişan olduklarını belirterek, "Günlerdir elimizdeki birkaç parça yiyecekle ayakta duruyoruz. Bize her hangi bir yardım veya destek gelmedi." diye şikayette bulundu.

Bağdat'a doğru gittiklerini ve iki kez geri çevrilerek Türkiye'ye sınırlarına geri döndüklerini anlatan Hüseyin Salih, yaklaşık 38 saat yol kat ettiklerini bildirdi. Kurban Bayramı'na sayılı günlerin kaldığını söyleyen Salih, artık Türkiye'ye dönmeye karar verdiklerini bildirdi.

Psikolojik bir savaşla karşı karşıya olduklarını söyleyen Türk haccı adayı, bazı vatandaşların ise hala kutsal topraklara gitmek için direndiklerini anlattı.



Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,335 µs