En Sıcak Konular

Koray Aydın Bahçeli’ye meydan okudu

20 Ekim 2012 20:45 tsi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Adayı Koray Aydın, partisinin 4 Kasım'da yapılacak kongrede seçimi kazanacağını söyledi.



Aydın, "MHP'de müthiş bir değişim algısı var. Tabanın bu beklentilerini MHP yönetiminin, delegasyonunun da anladığını düşünüyorum. O yönde de lehimize büyük bir gelişme var. Bugün kongre olsa seçimi kazanırız." dedi.

Koray Aydın, MHP Bursa İl Binası'nı ziyaret etti. Partililer tarafından Mudanya yolu üzerinde davul zurna ile karşılanan Genel Başkan Adayı Koray Aydın, burada gazetecilerin sorularını cevapladı.

"BUGÜN SEÇİM OLSA KAZANIRIZ"

'Gittiğim her ilde MHP tabanı ayakta' diyen Aydın, şöyle konuştu: "Büyük bir ilgi var, alaka var. Tabi bunu tetikleyen büyük bir değişim dinamiği var. MHP'de müthiş bir değişim algısı var. Tabanın bu beklentilerini MHP yönetiminin, delegasyonunun da anladığını düşünüyorum. O yönde de lehimize büyük bir gelişme var. Bugün kongre olursa seçimi kazanırız. Bursa'da da çok büyük bir güç yakaladığımızı düşünüyorum. Delege ile birebir görüyoruz. Bize oy vereceklerini ifade eden insanların sayısı, yarıdan çok. Yani burada yarıdan fazla oy alacağıma eminim, hiç şüphe duymuyorum."

Daha sonra MHP il binasına geçen Aydın, delegelere hitap etti. AK Parti iktidarı sonucunda Türkiye ekonomisinin geldiği noktaya değinen Aydın, hükümetin 'bir Ağustos böceği gibi vızıldayarak, hiçbir iş yapmadan, üretim yapmadan, sıcak para girişine dayalı' bir sistem yürüttüğünü ve bunun çökmek üzere olduğunu kaydetti. Terör konusunda ve dış politika konularında da hükümete ağır eleştiriler getiren Aydın, tüm bu olumsuzlukların karşısına kendilerinin çıkacağını savundu.

"TÜRK HALKI GÖZ UCUYLA MHP'Yİ ARIYOR"

Aydın, şöyle devam etti: "Türk halkı göz ucuyla Milliyetçi Hareket Partisi'ni arıyor. Bunun farkında olalım. Bütün araştırmalar bunun ipuçlarını veriyor. 'İkinci parti olarak hangi partiye oy verirsin?' sorusuna AKP seçmeninin yüzde 70'i, CHP'nin yüzde 20-30 arasındaki bir bölümü 'MHP' diyor. Yani MHP, o partilere oy verenler için ikinci parti durumunda. Bu bir parti için müthiş bir avantaj. Kendi dilini, siyasetini yapış biçimini düzenleyerek, kendine yeni bir üslup, dil ve metot bulduğu taktirde bu kitlelerle buluşabilir."

"AKP VE CHP'NİN SEÇMENİNİN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ MİLLİYETÇİ"

Diğer partilerde yoğun miktarda kendini 'milliyetçi' şeklinde ifade eden seçmen bulunduğuna dikkat çeken Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "En son araştırmada AKP'ye oy verenlere 'kendini nasıl tanımlarsın' diye sorulduğunda yüzde 23.8'i 'milliyetçiyim' diyor, yüzde 28'i 'muhafazakarım' diyor. Her gruptan seçmen var, her gruptan oy alabiliyor. Yüzde 50 oy aldı, yüzde 12,5 seçmen kendisini 'milliyetçiyim' diye tanımlıyor. Neredeyse MHP kadar bir kitle kendini 'milliyetçiyim' diye tanımlıyor. Biz MHP olarak bu kitlenin oyunu niye alamadığımızı, ne yapmamız gerektiğini, bunlarla nasıl buluşacağımızı sorgulamak ve çözmek zorundayız. Kendini milliyetçi tanımlayan kitlenin MHP ile buluşması daha kolaydır. Bunu hedef kabul etmelidir."

Bu haber 713 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,305 µs