En Sıcak Konular

Mahmur'da PKK'ya karşı isyan çıktı

20 Ekim 2012 13:29 tsi
Mahmur'da PKK'ya karşı isyan çıktı Kuzey Irak'ta bulunan Mahmur Kampı'nda kalanlardan sonra eleman isteyen PKK'lılara karşı ayaklanma çıktı. Örgüt mensupları canlarını havaya ateş açarak kurtardı!

Köyleri boşaltılanların 1994 yılında gittikleri Kuzey Irak'ta barındıkları Mahmur Kampı'nda PKK'ya karşı isyan patladı. Sığınmacılar teröristlerin üzerine yürüdü. PKK'lılar canlarını havaya ateş açarak kurtardı.

Türkiye'nin yıllardır PKK kontrolünde olduğu iddiasıyla BM'den kapatılmasını istediği Kuzey Irak'taki Mahmur Kampı'nda geçen hafta isyan çıktığı öğrenildi. Mülteci aileler, her aileden bir çocuğun örgüte vermeleri için baskı yapan ve BM'nin ödediği mülteci parasından haraç kesen PKK'ya karşı koyunca kampta silahlar patladı. Star'dan Zafer Kütük'ün haberine göre; 12 bin kişinin yaşadığı kampta Birleşmiş Milletler görevlileri, kargaşayı güçlükle engelledi. Aile reislerini önceki hafta kamptaki okul bahçesinde toplayan silahlı PKK'lıların propagandalarının ardından yeni katılımlar için baskıları artırması bardağı taşıran son damla oldu.

Örgüte artık ne adam ne de para vermeyeceklerini söyleyen mültecilerin 8 PKK'lıyı kamptan atmak istemesi üzerine gerginlik yaşandı. PKK'lıların öfkeli kalabalığı sindirmek için havaya ateş açtığı öğrenildi.

PKK'lıların baskısından bıkan mültecilerin kampı yöneten BM yetkililerinin sessiz kalması nedeniyle protesto gösterisi düzenledikleri bildirildi.


 



Bu haber 1,076 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,471 µs