En Sıcak Konular

PKK eş zamanlı saldırdı

19 Ekim 2012 21:12 tsi
PKK eş zamanlı saldırdı PKK dün akşam iki ilde eş zamanlı olarak saldırı düzenledi. Her iki saldırıda toplam 6 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

Hakkari'de özel harekat polislerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında daha önce yola döşenen patlayıcı PKK'lılar tarafından uzaktan kumanda ile infilak ettirildi.

Patlamada 3 polis hayatını kaybederken, yaralananların olduğu belirtildi. Hakkari-Van karayolunda devriye görevi yapan Hakkari Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Polisi'ne Hakkari'ye 20 kilometre uzaklıktaki Kırıkdağ Köyü yakınlarında mayınlı saldırı düzenlendi. Daha önce PKK'lılar tarafından yola döşenen patlayıcılar zırhlı aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirildi.

Meydana gelen patlamada 3 özel harekat polisi hayatını kaybederken, yaralıların da olduğu belirtildi. Patlama sonrası bölgeye çok sayıda özel harekat polisi sevk edilirken, PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlatıldı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Hakkari'de çıkan çatışmanın sürdüğünü belirterek, ''Bir emniyet amiri şehit oldu, 3 terörist öldürüldü'' dedi.

BİTLİS'TE 3 KÖY KORUCUSU ÖLDÜ

Bitlis'in Ortakapı köyündeki askeri birliğe PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda 3 geçici köy korucusu hayatını kaybetti, 1 asker ile 3 korucu yaralandı.

Bitlis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Bitlis - Diyarbakır karayolu üzerindeki Ortakapı köyü yakınlarında konuşlu bulunan askeri birliğe PKK mensuplarınca dün akşam saatlerinde saldırıda bulunulduğu kaydedildi. Saldırıda geçici köy korucularından Mehmetcan Yeşildağ, Mehmet Reşit Aysal ve İzzetin Bal'ın şehit olduğu, Hatay nüfusuna kayıtlı er Ali Güreşçi ile korucular Vahdettin Kırmızızambak, Ücret Kırmızızambak ve Hilmi Özgen'in yaralandığı ifade edildi.

Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların tedavi altına alındığı, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı belirtildi.

Bu haber 901 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,773 µs