En Sıcak Konular

Poyrazköy'deki kazıyı şahitler anlattı

19 Ekim 2012 20:49 tsi
'Kafes eylem planı'', ''Amirallere suikast'', ''Gölcük'te ele geçirilen belgeler'' ile Poyrazköy davasınının görüldüğü mahkemede sanıklardan mahkeme heyetine tepki.

''Kafes eylem planı'', ''Amirallere suikast'', ''Gölcük'te ele geçirilen belgeler'' ile ''ÇYDD ve ÇEV yöneticileri hakkındaki iddialar''a ilişkin dosyaların birleştiği 11'i tutuklu 85 sanıklı ''Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat'' davasının görülmesine devam edildi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu 11 sanık ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

Duruşmada, Poyrazköy'deki kazıların yapıldığı dönemde Poyrazköy SAT Komutanlığı'nda görev yapan SAT personeli Fatih Şahinoğlu tanık olarak dinlenildi.

Şahinoğlu, mühimmat bulunduğu sırada polislerin yanında olduğunu belirterek, şunları anlattı:

''Görevim gereği arama yapan ekibe refakat ediyordum. İki polis memuru arama yapan gruptan ayrıldı. Araziyi sonuna kadar gezdiler, sonra tekrar geri döndüler. Başka bir polis de elinde dedektörle arama yapıyordu. Dedektör sürekli sinyal veriyordu ama her sinyal verilen yerde arama yapılmadı. Daha sonra elinde dedektör bulunan polis, çalıların bulunduğu alana girdi. Burada yapılan kazıda 3 veya 4 kazma darbesinden sonra siyah bir poşetin ucu çıktı. Daha sonra savcı ve diğer ekip çağrılarak kazma işlemi devam etti. Poşetler içerisinden mühimmat çıkarıldı.''

Mahkeme Başkanı Mehmet Hamzaçebi'nin, ''Mühimmatların bulunduğu alanda daha önce kazı yapıldığına dair bir izlenim veya hisse kapıldınız mı?'' diye sorduğu tanık Şahinoğlu, ''Hayır, mühimmatın bulunduğu yerde daha önce kazı yapıldığına dair bir emare görmedim. Toprağın üstündeki çimenler bozulmamıştı'' yanıtını verdi.

Tanık ifadelerinin ardından duruşma, sanıkların taleplerinin alınmasıyla devam etti.

Duruşmada söz alan tutuklu sanıklardan emekli Binbaşı Levent Bektaş, ''Allah'ınızı ve peygamberinizi seviyorsanız hangi suçtan veya delilden tutukluluk halimizin devamına karar veriliyor bunu belirtin çünkü hangi gerekçeyle tutukluyum bunu bilmiyorum'' dedi.

İddianamedeki amirallere suikast iddialarına değinen Bektaş, ''Biz amirallere suikast düzenleyecekmişiz, bunu da acemi teğmenlere yaptıracakmışız, bunun da adı silahlı terör örgütü olacakmış. Bu olsa olsa höndük örgütü olur'' ifadelerini kullandı.

Sanıklardan Ercan Kireçtepe ise ''70 kişiyi öldüren ve cesetler evlerinde bulunan Hizbullahçılar bile tahliye olurken biz daha ne kadar tutuklu kalacağız?'' diye sordu.

Kireçtepe, iki müebbetle yargılandığını bildiğini belirterek, ''Ama bu dava ömür boyu sürerse biz hep tutuklu mu kalacağız? Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum, tahliyemi talep ediyorum'' dedi.

Duruşmaya, diğer sanık ve avukatlarının taleplerinin alınmasıyla devam ediliyor.

aa

Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,036 µs