En Sıcak Konular

Bayramda yola çıkacaklar dikkat

19 Ekim 2012 17:42 tsi
Bayramda özel aracıyla yolculuk yapacak sürücüler, zorunlu olmadıkça gece yola çıkmamaları ve hız yapmamaları konusunda uyarıldı.

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Genel Başkanı İhsan Memiş, yaptığı açıklamada, bayram süresince trafikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarılarda bulundu.

Özel araç sürücülerinin aç karnına yola çıkmaması gerektiğini belirten Memiş, şunları kaydetti:

''Bayramda özel aracıyla yolculuk yapacak sürücüler, çok zorunlu olmadıkça gece yola çıkmamalı. Sürücüler, kahvaltılarını yapıp gündüz yolculuk yapmalı. Sürücüler, hız yapmamalı, takip mesafelerine uymalı, tek şeritli yollarda karşı yolun boş olduğunu görmeden ve tepe üstü, viraj ve tünel içlerinde kesinlikle sollama yapmamalı. Uzun yola gidecek araçları tecrübeli sürücülerin kullanması gerekir. Mutlaka ön ve arka emniyet kemerleri takılmalı. Ön koltuğa çocuk oturtulmamalı veya ön koltukta kucakta çocuk olmamalı. Mola yerlerinde en az 15 dakika dinlenilmeli, çay içmeli ve hareket etmeli. Yolculuk sırasında sıkıcı, üzücü veya kavgaya sebebiyet verecek konular konuşulmamalı, hafif müzik dinlenilmeli. Cep telefonuyla konuşulmamalı, mola yerlerinde cep telefonuyla konuşup daha sonra kapatılmalı.''

Diğer uyarılar

Memiş, mıcırlı, bakım ve onarımda olan yolların trafiğe açılmaması gerektiğini vurgulayarak, bu yolların gece ve gündüz ileriden görülebilecek, hız düşürülebilecek güvenli mesafede işaret, sinyal veya reflektörlerle donatılmasını ve varsa eksikliklerin karayolları bölge müdürlükleri ekiplerince giderilmesini istedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve jandarmaya yönelik de uyarılarda bulunan Memiş, ''Denetim elemanları fazlalaştırılarak bu sürecin daha az kazayla sonuçlanması denetlenmeli ve yoğunluğu fazla olan şehirlerarası tüm yollarda havadan helikopterle karayollarının denetlenmesi veya yönlendirilmesi sağlanmalı'' dedi.

Memiş, şehirlerarası yolcu taşıyan otobüs firmalarından da biletsiz yolcu alınmamasına, korsan otobüs ve şoför kullanılmamasına dikkat etmelerini isteyerek, otobüs firmalarının mutlaka dinlenmiş ve çift şoförle yolcularını güvenli şekilde taşımaları gerektiğini kaydetti.

AA 

Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,066 µs