En Sıcak Konular

BDP'li Demirtaş: PKK'yı durduracak tek kişi o!

19 Ekim 2012 17:29 tsi
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ''Hiçbir ordu PKK'yı bitiremez. PKK'yı durduracak tek güç ve kişi Öcalan'dır'' dedi.

Diyarbakır'da ‘açlık grevi' nedeniyle BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak ve Aysel Tuğluk basın toplantısı düzenledi.

Demirtaş, toplantıda şunları söyledi:

“Bu insanlar Kürt sorununun çözümsüzlüğü, ana dilde eğitim ve tecride dikkat çekmek için bedenlerini ölüme yatırdı. Bu açlık grevleri barış çığlığıdır. Sessiz kalmak, kan akmasını istemektir. Adalet Bakanı bu çığlığı duymuyoruz diyemez. Cumhurbaşkanı da bu konuda duyarsız kalmamalı. Hükümet ve Cumhurbaşkanı'nın yaklaşımında değişiklik olursa sorunun çözümüne katkı sağlar. Açlık grevine girenlerden biri yaşamını yitirirse kimse iyi şeyler beklemesin. Bu nedenle hükümet dikkatli olsun ve bu işin ciddiyetini kavrayıp somut adımlar atmalıdır. Artık oyalama ile bu sorunun çözülmeyeceği ortaya çıkmıştır. Bu kışı oyalayarak geçirmek isteyenler yanılabilir. Bir tek Öcalan çağrı yaparsa onlar bırakır. Bu nedenle Öcalan'ın özgürlüğü sağlanmalı. İktidar 'toplum hazır değil' diyebilir. Ama bu politikalarla bin sene daha bu toplum hazır olmaz. Kürtler, toplumun hazır olması için bin yıl daha mı bekleyecek. Kürtlerin bekleyecek fazla zamanı yok. Bu nedenle ölümleri durduracak yeryüzündeki tek insan Öcalan'dır. Hiçbir ordu PKK'yı bitiremez. PKK'yı durduracak tek güç ve kişi Öcalan'dır. Bu nedenle hükümet ciddi adım atmak istiyorsa, Öcalan ile görüşmenin olanaklarını sağlasın. Cumhurbaşkanı ‘iyi şeyler olacak' dedi. Ancak binlerce kişi öldü. Bizim artık bir tek insanın ölümüne tahammülümüz kalmadı. Bu nedenle somut adım ve açıklamalar bekliyoruz”

TUĞLUK: YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR

Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Öcalan'ın sıradan bir tutuklu olmadığını belirterek, “Bu açlık grevleri son bir haykırıştır. Buradan herkesin vicdanına sesleniyoruz. Çünkü durum çok ciddidir. Bugün itibariyle bu durumu kaldıramayacaklar var. Dönülmeyecek bir yol yarın çok geç olabilir. İnsanım diyen herkes bu ölümlerin önüne geçsin. Açlık grevi medya için de vicdani bir sınavdır. Bu sınav kimlerin geçip geçmeyeceğini belirleyen bir durumdur” dedi.

haber7



Bu haber 720 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,674 µs