En Sıcak Konular

Kavakçı'dan Cemil Çiçek'e suçlama

19 Ekim 2012 17:22 tsi
Kavakçı'dan Cemil Çiçek'e suçlama
TBMM Darbeleri Araştırma Komisyuna'na ifade veren Merve Kavakçı: "İslamcı medya beni yalnızlaştırdı, hâla yalnızım" dedi...

Fazilet Partisi eski milletvekili Merve Kavakçı, bugün Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu'ndaydı. 1999 seçimlerinden sonra milletvekili seçildiği halde yemin ettirilmeyen Merve Kavakçı, TBMM Darbe Komisyonu'na ifade verdi.

Komisyona verdiği ifadede yemininin engellenmesi olayının Kanada'daki ilkokullarda hoşgörüsüzlük örneği olarak verildiğini söyleyen Kavakçı, başörtülülere karşı 28 Şubat'ının kökleşerek devam ettiğini belirtti.

2011'de TBMM albümü çıkarıldığında kendi özgeçmişinin yanına fotoğrafının konulmadığını belirten Kavakçı, partisinin kendisine gerektiği gibi sahip çıkmadığını ifade etti.

İlk maaşını çektiği halde Cemil Çiçek tarafından çekilmemiş gibi gösterildiğini savunan Merve Kavakçı, Cemil Çiçek ve Abdullah Gül tarafından tahrif edilen belgelerin ortaya çıkarılmasını da istedi.

"Davalarımda partimin maddi ya da manevi hiçbir katkısı olmadı" ifadesini kullanan Kavakçı, İslamcı medya tarafından da yalnızlaştırıldığını öne sürdü. "Hala yalnızım" diyen Merve Kavakçı, yemin etmeye geldiği 2 Mayis 1999 tarihinde Meclis'te adı konulmamış bir darbe gerçekleştirildiğini savundu.

Merve Kavakçı, dönemin Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı ve Genelkurmay tüm gizli yazışmaların, Kozmik Oda'daki konu ile ilgili dokümanların ve dönemin MGK kayıtlarının, dönemin YSK kayıtlarının ve Uğur Dündar ile ekibi arasındaki telefon görüşmeleri kayıtlarının da incelenmesini istedi.

dünya bülteni



Bu haber 1,156 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,533 µs