En Sıcak Konular

Gökçek: Ekim iyidir

19 Ekim 2012 14:38 tsi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yerel seçimlerin öne alınmasını desteklediğini söyledi.

Gökçek, "Bir belediye başkanı için seçime gidilecek en uygun ay Ekim ayıdır. Belediyeler genel olarak çalışmalarını yaz aylarında yapar. Yaz aylarında her taraf dağınık olur. Sonbahara doğruda her tarafı Toparlar ve böyle seçime gider. Bundan daha mükemmel bir ay olamaz." dedi.

Başkan Gökçek, katıldığı bir televizyon programından yerel seçim tarihinden yeniden adaylığına kadar bir çok soruya cevap verdi. Yerel seçimin 2013 yılının Ekim ayına alınmasını destekleyip desteklemediği şeklinde soruya Gökçek, "Şunun için destekliyorum. Birincisi partimizin kararı, ikincisi de bir belediye başkanı için seçime gidilecek en uygun ay Ekim ayıdır. Neden diyeceksiniz? Belediyeler genel olarak çalışmalarını yaz aylarında yapar. Yaz aylarında her taraf dağınık olur. Sonbahara doğruda her tarafı Toparlar ve böyle seçime gider. Bundan daha mükemmel bir ay olamaz." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adının geçmesi konusundaki bir soruya Gökçek, "Ali Babacan son derece başarılı, Türkiye'ye çok şey kazandırmış bir bakandır. Her şeye de layıktır. Kendisi de geçen günlerde açıklama yaptı. Aday olmadığını da kendisi söyledi. Babacan adını da Melih Gökçek'in burada olmasından rahatsızlık duyanlar çıkarıyorlar. Sayın Babacan da bu konudaki rahatsızlığını ortaya koydu. Sayın Babacan olmaz da başka bir bakan başka bir AK Partili arkadaşımız aday olur. Herhangi bir mahsur yok en tabii de hakkıdır." diye konuştu.

Adaylık konusundaki soruya Gökçek, "Kendime güveniyorum güvenmesine de, her şey nasip işidir." karşılığını verdi. Gökçek, şunları söyledi: "Bu konuda kalkıp şu olacak, bu olacak, bu gelecek, bu gidecek diye konuşmak doğru değil. Ben bu seçim serüvenini dört kez yaşadım. Biliyorsunuz bu benim beşinci seçimim olacak. Dolayısıyla ben halkıma güveniyorsam, bu konuda partime güveniyorsam, genel Başkanım da bana güveniyorsa beni aday gösterecekse zaten sorun yok. Aday göstermezse de o da takdir meselesidir."

cha



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,054 µs