En Sıcak Konular

PKK'nın lider kadrosu böyle yakalanacak

19 Ekim 2012 14:01 tsi
İçişleri Bakanlığı'nın Başbakanlığa gönderdiği terörle mücadelede uygulanacak ödül yönetmeliği taslağı bir yılı aşkın süredir imzada bekliyor.

Başbakanlık'ta halen inceleme safhasında olduğu öğrenilen taslak, PKK'nın 20'si Avrupa'da bulunan 50 kişilik lider kadrosunu yakalanmasını sağlayanlara 4 milyon liraya kadar ödül verilmesini kapsıyor.

Yönetmeliğin onaylanması halinde, özellikle Kuzey Irak'taki peşmergelerin PKK'nın “1” numaralarının yakalanması için Türkiye ile işbirliği yapması planlanıyor.

LİDER KADROSU 4 MİLYON DOLAR

Yönetmelik taslağında, Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Fehman Hüseyin ile Oslo görüşmelerine katılan Mustafa Karasu, Sabri Ok ve Zübeyir Aydar gibi isimler yer alıyor. Alt sınır olan 2 milyon liralık ödül ise örgütün bölge sorumluları ile Avrupa'da faaliyet gösteren birim yöneticileri için belirleniyor.

ANLIK İSTİHBARAT 100 BİN TL

Taslağa göre, olaya göre gelen anlık istihbarat bilgileri için ise verilecek ödül miktarını operasyonu yapan birim Ödül Komisyonu'na önerecek. İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı'nın başkanlığını yapacağı ve 3 emniyet 3 de jandarma personelinden oluşan 7 kişilik komisyonun onayı alındıktan sonra teröristi yakalatana ödeme yapacak.

Komisyonun onaylayacağı ödül miktarı ise 100 bin TL ile sınırlandırılacak. İhbarın ardından gerçekleştirilen operasyonlarda elde edilen başarı ödül miktarı ile doğru orantılı olacak. İhbarı yapan vatandaşın kimliğinin gizlenmesi ise ana prensip olarak görülecek. Gerek duyurulursa, farklı bir ilde farklı bir kimlikle yaşayabilme imkanı tanınacak.

Kaynak: Hurriyet.com.tr



Bu haber 713 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,205 µs