En Sıcak Konular

Bayram'da et tüketimine dikkat!

19 Ekim 2012 11:13 tsi
Bayram'da et tüketimine dikkat! Kurban Bayramına sayılı günler kala diyetisyenler vatandaşı et yeme konusunda uyarıyor.

İzmirli diyetisyen Deniz Berksoy, özellikle kurban bayramında et tüketimi konusunda aşırıya kaçıldığını ve bu durumun ilerleyen yaşlarda önemli sağlık sorunlarına yol açtığını belirterek “Türk toplumu olarak eti seven bir toplumuz. Kurban bayramının yaklaştığı şu günlerde yemeklerimize dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle kavurma ve kuyruk yağı yoğun olan yemeklere dikkat etmeli. Et yemenin belli bir oranda faydalı olduğunu biliyoruz. Fakat özellikle kurban bayramında miktarına dikkat etmek gerekiyor. Kavurmadan uzak durup genel olarak haşlama tarzında yenmesini tavsiye ediyoruz” dedi.

Bayram boyunca özellikle kahvaltı öğünlerine dikkat edilmesi gerektiğini belirten Berksoy, şöyle konuştu: “Kahvaltıyı kesinlikle atlamamak gerekiyor. Sonrasında az ve sık bir şekilde küçük ara öğünler yapılabilir. Bütün yemek çeşitlerini bir öğüne sıkıştırmamak gerekiyor.”

İNSANLARIN KENDİ OTOKONTROLLERİNİ SAĞLAMASI GEREKİYOR

Bayram ziyaretlerinde yapılan ikramların son derece tehlikeli olduğunu ve çok tüketilen çay ve kahvenin ardından yenilen yemeklerin son derece zararlı olduğunu belirten Berksoy, şunları söyledi: “Bizim toplumumuzda ikram boldur. Bu nedenle kahve ve çay tüketimine dikkat edilmesi gerekiyor. Şeker tüketimine ve tatlılara ayrıca özen gösterilmeli. Değişik bir lezzet diye, her gidilen yerde ayrı bir tatlı yemek zararlı. Bu konuda insanların kendi otokontrollerini sağlaması gerekiyor.”

KALP HASTALIĞI OLAN KIRMIZI ET YEMESİN

Kurban bayramında bolca tüketilen kırmızı etin kalp hastaları açısından oldukça zararlı olduğunu belirten Berksoy, sözlerini şöyle tamamladı: “Kardiyo vasküler hastalıkları olan yani kalp hastalığı yaşayan vatandaşların özellikle kurban bayramında dikkatli olması gerekiyor. Özellikle kırmızı ette bulunan doymuş yağın yoğun olması kolesterol ve damar tıkanmalarına sebep oluyor. Buna bağlı olarak diyabet ve diğer hastalıklarda meydana gelebiliyor. Bu nedenle bayram boyunca kırmızı eti az tüketmeye dikkat edilmesi gerekiyor.”
  

Bu haber 724 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,919 µs