En Sıcak Konular

ABD Dışişleri'nde ''Türk lirası'' şakası

19 Ekim 2012 11:08 tsi
ABD Dışişleri'nde ''Türk lirası'' şakası ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nuland'ın basın brifingi, Nuland ile bir gazeteci arasında ''Türk lirası''nın da konu olduğu ilginç ve esprili bir diyaloğa sahne oldu.

Günlük basın brifingi sırasında, bir Türk gazeteci ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland'a, ''Bugün, Suriye'ye Stingerların geçirildiği yönünde bazı haberler ve videolar var. Stingerların ve füzelerin şu anda Suriye'deki muhalefetin elinde olduğunu teyit edebilir misiniz?'' sorusunu yönelitti. 
 
Nuland da, ''Bunu doğrulayacak bir durumda değilim. Bildiğiniz gibi, şu anda Suriye'de büyükelçiliğimiz yok'' yanıtını verdi.
 
Bunun üzerine aynı Türk gazeteci, ''Öyle görünüyor ki, haberler güvenilirse, ki güvenilir görünüyor, Stingerlar Suriye'de, ülkede daha fazla yıkım var, daha fazla yabancı savaşçı var, daha fazla aşırıcı unsur sorumluluk üstleniyor. Dolayısıyla, ABD yönetiminin Suriye'de olmaması gerektiğini söylediği her şey şu anda oluyor. Bu yönetimin, Suriye konusundaki sözlerini tutmada tamamen başarısız olduğunu itiraf edebilir misiniz?'' şeklinde bir soru yöneltti.
 
Salonda gülüşmelerin olduğu bu sırada, bir Amerikalı gazeteci söze girerek, Nuland'a, ''Evet, yönetimin politikasının tam bir başarısızlık olduğunu söylerseniz size bir dolar vereceğim'' dedi.
 
Nuland'ın, ''Sadece bir dolar mı?'' şeklindeki karşılığı üzerine aynı gazeteci, ''Evet bir dolar. Hatta yeni bir iş bulmanıza da yardım ederim'' ifadesini kullandı.
 
Gazetecinin bu ''teklifine'' Nuland, ''Öyle mi? Bir doların bana bu konuda bir yardımı olacağını sanmıyorum, ama belki bir Türk lirası iş görür'' cevabını verdi.

Tüm bu diyalog sırasında salonda kahkaların yükseldiği görüldü.

aa


Bu haber 1,391 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,943 µs