En Sıcak Konular

Davutoğlu: Arnavutluk’un başarısı bizim başarımız

18 Ekim 2012 23:48 tsi
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Balkanlar konulu konferansa katılmak için İstanbul'da bulunan Arnavutluk Dışişleri Bakanı Edmond Panariti ile görüştü.

Yaklaşık yarım saat süren ikili görüşmenin ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi. "Arnavutluk'un başarısı bizim başarımızdır." diyen Davutoğlu, bu ülkenin Türkiye için önemine değindi. Davutoğlu stratejik ortaklık çerçevesinde özellikle iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin artırılması gerektiğini vurguladı.

Arnavutluk ile Türkiye'nin dünya üzerinde iki ülke arasında var olabilecek en sıkı siyasi ilişkilere sahip olduğunu söyleyen Davutoğlu, bu siyasi yakınlığın ekonomik göstergelere de yansıdığını dile getirdi. Bakan Davutoğlu, özellikle son 5 yılda Arnavutluk'ta bulunan Türk yatırımlarının 9 katına çıkarak 1 milyar doları geçtiğini belirtti.

Açılacak yeni kurumlar ve üniversite bölümleri sayesinde iki ülke arasında kültürel yakınlığın da pekiştirileceğini söyleyen Davutoğlu, ilişkilerin en üst düzeye çıkartılması gerektiğinin altını çizdi.

Yapılan ikili görüşmede Arnavutluk ile ilişkilerin yanı sıra bölgesel sorunların da ele alındığını söyleyen Davutoğlu, Kosova meselesinde ortak bir tavır sergilendiğini ve iki ülkenin de Priştine yönetimine destek verdiğini söyledi.

Konuk bakan ise gösterdiği yakınlıktan dolayı Davutoğlu'na teşekkür ederek iki ülke arasındaki ilişkilerin sıcak tutulması gerektiğini vurguladı.

Cihan



Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,527 µs