En Sıcak Konular

6 öğretmen bugün ders başı yaptı

18 Ekim 2012 15:43 tsi
2 PKK'lı teröristin kaçırıp, 1 saat sonra serbest bıraktığı 6 öğretmen, bugün 'ders başı' yaptı.

Iğdır'ın Karakoyunlu İlçesi'ne bağlı Bulakbaşı Köyü'ndeki ilköğretim okulunu basan silahlı 2 PKK'lı teröristin kaçırıp, 1 saat sonra serbest bıraktığı 6 öğretmen, bugün 'ders başı' yaptı.

KÖY MUHTARI YAŞANANLARI ANLATTI

Köy Muhtarı Mehmet Gültekin, "2 terörist okulu basıp 6 öğretmeni götürdü. Öğrenciler ve köylüler yalvardı 'Bırakın' diye. Kadın, erkek, çocuklarla birlikte öğretmenlerin arkasından gittik. Sonra bizim arkalarında olduğumuzu görünce serbest bıraktılar. Terör hiçbir zaman amacına ulaşamayacak" dedi. Olaylara tanık olan bir kız öğrenci, PKK'lıların, "Kürt kökenli ve kadın öğretmenler burada kalsın, Türk kökeli öğretmenler bizimle gelecek" dediğini söyledi.

Dün saat 12.00 sıralarında, yaklaşık 20 PKK'lı terörist, Iğdır'a 21 kilometre uzaklıktaki Bulakbaşı Köyü yakınlarına geldi. Teröristlerden 2'si ellerindeki uzun namlulu tüfeklerle köye inip ilköğretim okulu basarken, diğerleri Ağrı Dağı eteğinde bekledi. 2 PKK'lı terörist, okulun öğretmenler odasına daldı. Öğlen arası için odada toplanan okulda görevli 19 öğretmen, karşılarında elleri silahlı teröristleri görünce büyük korku yaşadı. Teröristler, öğretmenlerden Umut Görkem Sevinç, Ersin Karakaya, Soner Er, Mehmet Koçubaba, Lütfü Atılmış ve Abdulllah Enes Er'i silah zoruyla okuldan çıkardı.

Teröristlerin okula girdiğini gören köylüler ise Muhtar Mehmet Gültekin'e haber verdi. Jandarmaya haber verdikten sonra hemen köylülerle birlikte okula gelen Muhtar Gültekin, teröristlere "Öğretmenlerimizi götürmeyin" dedi. Öğrenciler ve köylüler de öğretmenlerin kaçırılmaması için yalvardı. Bu sırada teröristler silahlarını köylülerin üzerine doğrultarak, "Uzak durun" diye tehditte bulundu. Bu sırada büyük panik yaşayan öğrenciler de gözyaşı döktü.  Ardından 2 terörist öldürmekle tehdit ettikleri 6 öğretmeni Ağrı Dağı'nın Korhan Yaylası'na doğru götürdü.

KÖYLÜLERİN ISRARLI TAVRI

Meslektaşları, öğrenciler ve köylüler, öğretmenlerin Ağrı Dağı'na götürülüşlerini gözyaşları arasında izledi. Ancak köylüler, tehditlere ve yaşadıkları korkuya karşın öğretmenlerin peşini bırakmadı. Birçoğu arkalarından gidip, ısralarını sürdürdü.

Köylülerin toplu tavırları ve arkalarından gitmelerinin üzerinden bir saat sonra, PKK'lılar 6 öğretmeni serbest bıraktı.

MUTLULUK KOŞUSU

PKK'lı teröristler, kaçırdıkları 6 erkek öğretmeni, 1 saat sonra ise serbest bıraktı. Öğretmenler cep telefonuyla okuldaki diğer arkadaşlarını arayıp, müjdeyi verdi. Bunun üzerine köyden bir minibüs öğretmenleri getirmek için hareket etti. Tarihi bir gün yaşayan köylüler, kadını- erkeği ve çocuğuyla serbest bırakılan öğretmenleri getiren minibüse doğru koşmaya başladı. Bir kadın öğretmenin serbest bırakılan arkadaşlarına doğru koşması sırasında çekilen fotoğraf ise bu sevinci en iyi yansıtan kare oldu.

Bugün köyde yeniden ders başı yapılması nedeniyle Karakoyunlu Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz ile İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, 600 öğrenci ve 19 öğretmeni bulunan köydeki ilk ve orta öğretim öğretmenleriyle bir toplantı yaptı. Öğretmenlerle yapılan görüşmenin ardından Kaymakam Elif Canan Tuncer Ersöz ile Milli Eğitim Müdürü Ateş, öğretmen ve öğrencilere veda ederek köyden ayrıldı.

"KÜRTLER VE KADINLAR KALSIN, TÜRKLER BİZİMLE GELECEK"

Kimliğinin açıklanmasını istemeyen bir kız öğrenci, büyük korku yaşadıklarını söyleyerek, şunları anlattı:

"Öğretmenlerimiz yemek yiyordu. Ben evden tuz istemişlerdi getirdim. Döndüğümüzde öğretmenler toplanmıştı. 'Kürt kökenli ve kadın öğretmenler burada kalsın, Türk öğretmenler bizimle gelecek' dediler. 6 öğretmenimizi alıp götürdüler.

"SİZİN GİBİ KÜRTLER OLMAZ OLSUN"

Annemle, eniştem yollarını kesti; 'Sizin gibi Kürtler olmaz olsun' dedi. Teröristler annemle, eniştemi itekledi ve yürümeye devam ettiler. Biz de ağlamaya başladık. Öğretmenlerimiz geri döndü, derslerimize devam ediyoruz ve çok mutluyuz."

Okulda görevli bir öğretmen ise "Yaşadığımız olay bize şunu gösterdi; Türkiye'nin her tarafından benzer olaylar oluyor. Çok şanslıydık. Bizim olayımız kendi içimizde değildi. Benim öğrencimle, öğrencinin benimle ya da köyle herhangi bir sorunumuz yoktu. Bu anlamda mutluyuz" dedi.

Köy Muhtarı Mehmet Gültekin da 2 teröristin köye gelerek 6 öğretmeni götürdüğünü, kadın, erkek, çocuklarla birlikte öğretmenlerin arkasından gittiklerini anlattı. Muhtar Gültekin, "2 terörist okulu basıp 6 öğretmeni götürdü. Öğrenciler ve köylüler yalvardı 'Bırakın' diye. Kadın, erkek, çocuklarla birlikte öğretmenlerin arkasından gittik. Sonra bizim arkalarında olduğumuzu görünce serbest bıraktılar. Köylülerin ısrarlı tavrı oöğretmenleri kurtardı diyebiliriz. Terör hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Hiç kimse korkmasın" dedi.

Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,172 µs