En Sıcak Konular

Rusya uyardı: Bahar yaza döndüğünde...

18 Ekim 2012 15:31 tsi
Rusya uyardı: Bahar yaza döndüğünde... Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitri Rogozin: "Arap Baharı'nı desteklemeyi bırakın!"

Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitri Rogozin, NATO Parlamenterler Asamblesi üyeleri ile yaptığı görüşmede, her zaman silah ihracatında uluslararası hukuka uyduklarını, BM Güvenlik Konseyi'nde alınan kararları da yerine getirdiklerini söyledi.

Türkiye'nin Suriye Havayollarına ait uçağı Ankara'ya indirmesi ile ilgili değerlendirmede bulunan Rogozin, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un açıklamalarını hatırlattı. Lavrov iki gün önce Lüksemburg'da yaptığı değerlendirmede Türkiye'nin Chicago Sözleşmesi çerçevesinde uçağı indirmeye hakkı olduğunu, kargo ve diğer gelişmelerle ilgili de bilgi beklediklerini ifade etmişti.

"Biz uluslararası sözleşmelere göre yasaklanan herhangi bir mühimmat ya da askeri malzemeyi Suriye'ye ihraç etmiyoruz. Gönderdiğimiz malzemeler de eski kontratlarla ilgili." ifadelerini kullanan Rogozin, "Tüm gönderdiklerimiz füze savunma sistemleri. Füze savunma sistemlerinin iç savaşta, sivil halka yönelik kullanılması düşünülemez. Bir tek fütürist bile böyle bir senaryo üretemez..." savunması yaptı.

Yasal kargonun yasal bir şekilde Suriye uçağı ile Türkiye'ye gönderildiğini savunan Rogozin, "Biz her zaman uluslar arası yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz. Suriye'ye silah gönderenlere yoğunlaşmak lazım. Orada yasal hükümet organlarına karşı kullanılmak üzere yasal olmayan şekilde gönderilen silahlar var. Yangına benzinle gitmek sanırım iyi bir seçim değil" ifadelerini kullandı.

"Arap Baharı'nı desteklemeyi bırakın!" çağrısı yapan Rogozin, "Buradan iyi bir şey çıkmıyor. Arap Baharı, sıcak Arap yazına döndüğünde bundan kimse mutlu olmayacak." uyarısı yaptı.

Bu haber 1,772 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,441 µs