En Sıcak Konular

Fazıl Say avukatlarına böyle çıkıştı

18 Ekim 2012 13:25 tsi
Ünlü Piyanist Fazıl Say hakkında 1,5 yıl hapis istemiyle açılan davanın görülmesine başlanıyor

'Irmaklarından şaraplar akacak diyorsun, cenneti ala meyhane midir' sözleri ile tüm dikkatleri üzerine çeken ünlü piyanist Fazıl Say'ın yargılanmasına başlandı.

Yazdığı yazılar başına dert olan Say'ın 9 aydan 1,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti. Bugün başlayan dava 18 Şubat'a ertelendi.

Fazıl Say duruşma sırasında avukatlar arasında sık sık yaşanan tartışmaların ardından avukatları Taylan Tanay ve Efkan Boğaç'a "Çok fazla atak yapıyosunuz. Çıkarırım sizi yetkiyi Meltem Akyol'a verdim" diyerek tepki gösterdiği görüldü.

İstanbul 19 Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Fazıl Say ile avukatları Meltem Akyol, Taylan Tanay ve Efkan Boğaç ve şikayetçiler Ali Emre Bukağılı, Turan Gümüş, Orkun Şimşek ile avukatları hazır bulundu. Kimlik tespiti yapılan Say, bekar olduğunu mesleğinin ise müzisyen ve gelirinin de belirsiz olduğunu ifade etti. Duruşmayı aralarında sanatçılar Edip Akbayram, Bedri Baykam ve Bağımsız milletvekili Levent Tüzel'in de bulunduğu çok sayıda kişi izledi.

NE YAZMIŞTI?

Ünlü Piyanist Say bir sosyal paylaşım sitesine “Irmaklarından şaraplar akacak diyorsun, cenneti ala meyhane midir? Her müminine 2 huri vereceğim diyorsun, cenneti ala kerhane midir? Bilmem farkettiniz mi ama nerde yavşak adi magazinci hırsız şaklaban varsa hepsi Allahçı, bu bir paradoks mu?”, "Müezzin 22 saniyede okudu akşam ezanını yahu. Prestissimmo con fuco!!! Ne acelen var? Sevgili? Rakı masası?” ve "Tanrı; uğruna yaşayacağın bir şey mi, öleceğin bir şey mi, yoksa hayvanlaşıp öldüreceğin bir şey mi ? Bunu da düşün!" şeklinde yazılar yazmıştı.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEMİŞTİ

Yazdıkları tepki çeken ve ''Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama'' iddiasıyla suç duyurusunda bulunulan Say, başlatılan soruşturma kapsamında ifade vermişti.
Fazıl Say, 15 Mayıs 2012 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Savcısı Erhan Gülcan’a verdiği ifadesinde bir sosyal paylaşım sitesinde yer alan söz konusu yazıları kendisinin yazdığını ancak bu yazıların büyük kısmının alıntı olduğunu öne sürerek suçlamayı kabul etmemişti.
Soruşturma kapsamında Say hakkında iddianame hazırlanmıştı.

İddianamede Say’ın ''halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığı'' suçlamasıyla 9 aydan 1,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.
Savcılık tarafından hazırlanan iddianameyi kabul eden İstanbul 19. Sulh mahkemesi Say’ın duruşmaya gelmesi için davetiye çıkarmıştı.

GERGİN ANLAR YAŞANDI

Duruşmada konuşan şikayetçi Ali Emre Bukağılı, “Ben sanıktan şikayetçiyim. Davaya müdahil olmak istiyorum. Sanık Twitter'den dini değerlere yönelik hakaret ve sövmeye varan sözler etmiştir. 30 bin takipçisi var. Bu tip davranışları gündeme gelmek için daha önce de yaptı. Bugün futbolcu Alex bile bu yüzden gitti. İnançsız olabilir, Allah'ın varlığı apaçık ortada, konuşabiliriz" bu sözler üzerine salonda gülüşmeler yaşandı. Şikayetçi Bukağılı duruşmanın izleyiciler olmadan devam etmesini talep etti. Say'ın avukatı Efkan Boğaç ise “İsterseniz hakim de çıksın" dedi. Say da “Başka şeyler de görüyor musun? Twitter'da benimle ilgili. Sataşmadır bu" diyerek tepki gösterdi. Yaşanan gerginliğin ardından mahkeme hakimi kapalı oturum talebini reddederek duruşmaya devam etti.

TWİTTER ÜZERİNDEN BİR PAYLAŞIMIN KAMU DÜZENİNİ BOZMADIĞI AÇIKTIR

Say'ın avukatı Taylan Tanay ise şikayetçilerin suçtan doğrudan zarar görmedikleri gerekçesiyle katılma talebinin reddedilmesini talep etti. Tanay, “Twitter üzerinden bir paylaşımın kamu düzenini bozmadığı açıktır. İşin esasına girilmeden doğrudan beraat kararı verilsin" dedi. Say'ın diğer avukatı Meltem Akyol da, “Müvekkilimin yoğun konser programı nedeniyle duruşmalardan bağışık tutulmasını talep ederim. ayrıca davaya konu tweetlere takipçileri ulaşabilmektedir. Biz şikayetçilerin sanığın Twitter'dan takipçileri olup olmadığını soruyoruz ve bunun belgelendirmelerin talep ediyoruz" ifadesini kullandı.

SAY AVUKATLARINA KIZDI

Say duruşma sırasında avukatlar arasında sık sık yaşanan tartışmaların ardından avukatları Taylan Tanay ve Efkan Boğaç'a "Çok fazla atak yapıyosunuz. Çıkarırım sizi yetkiyi Meltem Akyol'a verdim" diyerek tepki gösterdiği görüldü.

ADLİYEDEN AYRILDI

Ünlü piyanist Fazıl Say, duruşmasının bitmesinin ardından güvenlik görevlileri eşliğinde adliyeden ayrıldı.

Hakkında 1,5 yıl hapis istemiyle dava açılan ünlü piyanist Fazıl Say, duruşmanın bitmesinin ardından yaklaşık 10 dakika 6. kattaki mahkemenin kaleminde bir süre bekledikten sonra güvenlik görevlileriyle birlikte otoparka indi. Basın mensuplarına görüntü vermek istemeyen Say, güvenlik güçleriyle birlikte otoparkın 3-4 farklı yerinden dışarıya çıkmaya çalıştı.

Otoparkın eksi 4’ncü katından çıkan Say, basın mensuplarının ısrarlı sorularını yanıtlamaktan kaçındı. Bu sırada otoparkın 3-4 farklı noktasında bekleyen güvenlik görevlilerinin, telsiz anonsuyla Fasıl Say’a eşlik eden diğer görevlilere “Burada basın mensupları var, Say’ı öbür çıkıştan çıkartın” şeklinde anons yaptıkları görüldü. Otoparkın 3-4 farklı kapısını dolaştıktan sonra adliyeden ayrılan Say, tüm çabalarına rağmen basın mensuplarının görüntü almasını engelleyemedi. Daha sonra otoparkta aracına binen Fazıl Say, adliyeden ayrıldı.


Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,189 µs