En Sıcak Konular

Çözüm için baş döndüren trafik

18 Ekim 2012 13:04 tsi
Çözüm için baş döndüren trafik Kürt sorununun çözümü için yeni bir inisiyatif başlatıldığı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Gül ve Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile bir araya gelen BDP'li vekiller, daha sonra Başbakan'ın görevlendirdiği AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'la da görüştü.
 
Kürt sorununun çözümü konusunda Ekim ayının başından itibaren yeni bir görüşme trafiği başladığı ortaya çıktı. Yeni görüşme trafiğine devletin zirvesi öncülük ediyor.

Yeni görüşmeler, BDP'li bir grup milletvekilinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den randevu istemesiyle başladı. İlk görüşme, 9 Ekim'de yapıldı.

Çankaya Köşkü'ndeki 1.5 saatlik görüşmeye Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve Bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, BDP'li milletvekillerine PKK'lılarla kucaklaşma görüntülerini hatırlatarak, "Önümüzdeki süreçte sorumlu hareket edin" uyarısında bulundu.

BDP'liler, "Hükümet ve devlet PKK'yı tanımaz. PKK da hükümeti tanımaz. Ama biz her iki tarafı da tanırız. Yapabileceklerimiz çok" mesajı verdi.

BDP'li vekiller aynı gün TBMM Başkanı Cemil Çiçek'le de görüştü. BDP’li milletvekilleri, Cumhurbaşkanı Gül'e olduğu gibi Cemil Çiçek'e de "Hükümet ve PKK arasında arabulucu olabiliriz" mesajı verdi.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ GÖRÜŞTÜ

Devlet protokolünün ilk iki ismiyle görüşen BDP'lilere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kapıları hâlâ kapalı.

Erdoğan, bir süre önce PKK'lılarla kucaklaşma görüntülerini gerekçe göstererek böyle bir randevunun mümkün olamayacağını söyledi.

Ancak Başbakan’ın talebi üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, BDP’li milletvekilleri ile bir araya geldi.

‘SOMUT BİR SONUÇ ÇIKMADI’

BDP, görüşmelerin ortaya çıkması üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Ortadoğu, Suriye ve Kürt sorununun gündeme geldiği görüşmelerde bütün temasların kendi talepleriyle gerçekleştiğini ancak somut bir sonuç çıkmadığı için şimdiye kadar açıklama yapmadıkları” dile getirildi.

ntvmsnbc

Cumhurbaşkanı Gül, ATO'da düzenlenen 'Kadim Kent Kayseri Tanıtım Günlerine' katılı sırasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin, 'BDP heyetiyle yaptığı görüşmenin içeriğini' sorması üzerine şunları dedi:

TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ MESELESİ

"Bundan olağanüstü yeni bir durum çıkarmak doğru değil. Şimdi hatırlatmak isterim. Türkiye'nin zaten en önemli konusu bu mevzulardır. Eğer Türkiye'nin en önemli konusunu, Türkiye'nin en önemli hayati meselesinin bu meseleleri olduğunu görmezsek çok büyük yanlış yaparız. Dolayısıyla Türkiye'nin geleceği açısından bu meseleleri, bu sorunları sahiplenmemiz ve bunların doğru mecraya sokmak için herkesin uğraşması gerekir. Yoksa bu meseleler kendi haline bırakılırsa hiç ummadığınız yollara gider. Çıkmaz sokaklara gider ve bunun da gelecek nesillere bunların da gelecek nesillere maliyeti çok büyük olur. Türkiye'nin zaten devamlı gündemi budur. Türkiye'nin geleceğini düşünen herkesin de bu mevzulara çok önem verip buna göre her türlü yapıcı katkıyı doğru çalışmayı kapsamlı şekilde yapması gerekir. Bunu bu çerçeve içerisinde görüp daima uğraştığımız konudur."



Bu haber 1,085 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,644 µs