En Sıcak Konular

Bahoz Erdal'ın hain planı bozuldu!

18 Ekim 2012 08:20 tsi
Bahoz Erdal'ın hain planı bozuldu! Polis tarafından yakalanan 4 PKK'lının örgütün elebaşlarından Suriyeli 'Bahoz Erdal' kod adlı Feyman Hüseyin'den talimat aldıkları belirtildi. Ayrıca operasyonda terör örgütün kurmak istediği silahlı komite yapısı deşifre edildi.

Diyarbakır Valiliği, eylem yapmak için örgütün kırsal yapılanmasından şehre gönderilen teröristlerin yakalandığını ve Kurban Bayramı'nı kana bulamak isteyen terör örgütü üyelerinin amaçlarına ulaşamadığını bildirdi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün bayram öncesi eylem yapmak isteyen terör örgütüne izin vermediği belirtildi.

Açıklamada, "2012 yılı içerisinde yapılan başarısız eylemlerin ve operasyonlar neticesinde verdikleri kayıpların sözde intikamını almak isteyen örgütün, 2 kırsal kadro örgüt mensubunu, Kurban Bayramı öncesinde ses getirici eylem yapmak amacıyla ilimiz merkezine gönderdiği ve bayram öncesi ilimizde kanlı saldırı yapma talimatı verdiğinin güvenlik güçlerimizce tespit edilmesi üzerine, yapılan başarılı operasyon neticesinde, bahse konu şahıslar ve bunlara yardım ve yataklık eden 1 kişi Bağlar ilçesi Ali Emiri Köprüsü civarında yakalanarak gözaltına alınmıştır." denildi.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KURMAK İSTEDİĞİ SİLAHLI KOMİTE YAPISI DEŞİFRE EDİLDİ

Diyarbakır polisinin, PKK -KCK terör örgütüne 2007 yılında katılan Navdar kod adlı terörist B.K. ile 2009 örgüte katılan Ruhat kod adlı H.A.'nın Diyarbakır il merkezine eylem yapmaları amacıyla gönderildiklerinin tespit edildiği bildirilen açıklamada, "Bu şahısların geçmiş yıllarda örgütün suikast, bombalı eylem, sabotaj konularında eğitim aldıkları ve ilimize sivil, kadın, yaşlı ayırt etmeksizin kanlı ve sansasyonel bir eylem yapmak için geldikleri şeklinde duyumlar bulunmaktadır. Adı geçen teröristlerle birlikte yakalanan ve aynı zamanda teröristlere yardım yataklık eden O.Y. isimli şahsın da silahlı bir komite oluşturma çabası içinde olduğu ve bu yapının da bu operasyonla deşifre edilerek çökertilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Terör örgütünün bu komite yapılanmasıyla güvenlik güçleri ile halkı karşı karşıya getirmeyi amaçladığı vurgulandı.

ÖSB BİRİMİNDE GÖREVLİ BİR TERÖRİST DAHA YAKALANDI

Terör örgütüne yönelik düzenlenen bir başka operasyonda ise KCK bünyesinde yer alan sözde öz savunma birliklerinde görevli bir kişinin daha yakalandığı kaydedilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bu terör örgütü mensuplarının yanı sıra güvenlik güçlerimiz tarafından terör örgütü içerisindeki faaliyetleri nedeniyle aranır durumda olan ve Kuzey Irak'a giderek, Kandil bölgesinde silahlı ve ideolojik eğitim aldığı, eğitim aldıktan sonra da öz savunma birlikleri içerisinde faaliyet yürüttüğü şeklinde de hakkında bilgiler bulunan Arjin kod adlı D.Y.'nin de 16.10.2012 günü yakalanması ayrıca sağlanmıştır. Yakalanan şahısların ilgili savcıların koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları devam etmektedir. Bu ve bunun gibi başarılı operasyonlarla halkımızın güvenini ve takdirini kazanan güvenlik güçlerimiz yılmadan, bıkmadan, usanmadan görev yapmaktadırlar. Vatandaşlarımızla birlikte Diyarbakır'ın huzurunun ve güvenliğinin daim kılınması adına birlik ve beraberlik içerisinde başarılı çalışma ve uygulamalar bundan böyle de titizlikle devam ettirilecektir."

PKK RAMAZAN BAYRAMINI DA KANA BULAMAK İSTEMİŞTİ

Açıklamada, terörle mücadelede uygulanan etkin güvenlik konsepti ile PKK/KCK terör örgütünün bölgedeki çabaları sekteye uğratıldığı hatırlatılarak, "Gerek kırsalda yapılan başarılı ve etkin operasyonlar, gerekse şehir merkezlerinde yapılan KCK/TM operasyonları sonucu köşeye sıkışan bölücü terör örgütü, yaklaşan kış süresi öncesinde şehir merkezlerinde ses getirici eylem yaparak bu çıkmazı aşmaya ve taraftarlarına moral/motivasyon kazandırmayı planladıkları bilinmektedir. Bu kapsamda, PKK/KCK terör örgütü üst yönetimince Diyarbakır başta olmak üzere büyükşehirlerde ses getirici eylemler yapılması talimatı verildiğinin öğrenilmesi üzerine istihbarat birimlerimiz çalışmalarına ağırlık vermişlerdir. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz Ramazan Bayramı öncesinde de yine eylem yapmak üzere ilimize geldiği tespit edilen bir bayan örgüt mensubu muvaffak olamadan yakalanmış, kanlı bir saldırının önüne geçilmişti." ifadeleri kullanıldı.

Yapılan son operasyonda görüleceği üzere dini ve insani değerlerden yoksun terör örgütünün bakış açısının değişmediği ve örgütün amacı uğruna masum canları hiçe sayarak ölüm ve kan saçmaya devam ettiğinin altı çizildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ DİYARBAKIR'DA KANLI EYLEMLERİN PEŞİNDE

Yakalanan teröristlerin eylem talimatını terör örgütünün üst düzey yöneticilerinin verdiği belirtildi. Terör örgütünün uzun süredir Diyarbakır'da eylem yapılamamasından rahatsız olduğu ve mutlaka Diyarbakır'da bir eylem yapılmasını istediği istihbarat birimleri tarafından rapor edildi. Örgüt yöneticilerinden Doktor Bahoz kod adlı Suriyeli Fehman Hüseyin'in Diyarbakır polisinin aldığı önlemler nedeniyle eylemlerin başarıya ulaşmadığı ve Diyarbakır'da mutlaka eylem yapmaları için talimat verdiği biliniyor.

cihan

Bu haber 894 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,630 µs