En Sıcak Konular

6 öğretmen kaçırdılar

17 Ekim 2012 16:57 tsi
Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Bulakbaşı Köyüne gelen silahlı iki mensup, ilköğretim okulunda görev yapan 19 öğretmenden 6'sını kaçırdı.

PKK mensuplarının, Ağrı Dağı’nın Korhan Yaylası’na doğru götürdüğü öğretmenleri yaklaşık 1 saat sonra serbest bıraktı.

Bugün saat 12.00 sıralarında Iğdır’a 21 kilometre uzaklıktaki Bulakbaşı Köyü’ne gelen PKK’lılar, ellerindeki uzun namlulu tüfeklerle silahlarla köye giren 2 PKK’lı, ilköğretim okulunun öğretmenler odasını bastı. Öğlen arası için odada toplanan okulda görevli 19 öğretmen, karşılarında elleri silahlı mensupları görünce büyük korku yaşadı. Mensuplar, öğretmenlerden Umut Görkem Sevinç, Ersin Karakaya, Soner Er, Mehmet Koçubaba, Lütfü Atılmış ve Abdulllah Enes Er’i silah zoruyla okuldan çıkardı.

Teröristlerin okula girdiğini gören köylüler ise Muhtar Mehmet Gültekin’e haber verdi. Jandarmaya haber verdikten sonra hemen köylülerle birlikte okula gelen Muhtar Gültekin, örgüt mensuplarına "Öğretmenlerimizi götürmeyin" dedi. Bu sırada teröristler silahlarını köylülerin üzerine doğrultarak, "Uzak durun" diye tehditte bulundu. Bu sırada büyük panik yaşayan öğrenciler de gözyaşı döktü.

Ardından örgüt mensupları, öldürmekle tehdit ettikleri 6 öğretmeni Ağrı Dağı’nın Korhan Yaylası’na doğru götürdü. Meslektaşları, öğrenciler ve köylüler, öğretmenlerin Ağrı Dağı’na götürülüşlerini gözyaşları arasında izledi.


1 SAAT SONRA BIRAKTILAR

PKK’lılar, kaçırdıkları 6 erkek öğretmeni, 1 saat sonra ise serbest bıraktı. Ağrı Dağı’ndaki Korhan Yaylası’ndan inip köy yakınlarında otomobiliyle bekleyen Bulakbaşı Köyü Muhtarı Mehmet Gültekin’i gören öğretmenler, ardından köye döndü. 1 saat boyunca örgüt mensuplarının propagandalarına maruz kaldıklarını ve çok korktuklarını söyleyen öğretmenler okulda diğer öğretmenlerle ve öğrencileriyle kucaklaştı. Öğretmen ve öğrenciler gözyaşı dökerken, güvenlik güçleri, bölgede, eylemi gerçekleştiren PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyon başlattı.

KÖYDE BÜYÜK SEVİNÇ

2 PKK’lının öğretmenleri kaçırırken, Ağrı Dağı eteklerinde 20 kadar örgüt mensubunun da beklediği ortaya çıktı. Ağrı Dağı’nın Korhan Yaylası’na doğru götürülen öğretmenleri yaşlı gözlerle izleyen, meslektaşları ve öğrencileri, 1 saat sonra serbest kaldıklarını öğrenince büyük sevinç yaşadı. Öğretmenlerin cep telefonlarından aramalarıyla köyden bir minibüs Ağrı Dağı’na doğru yola çıktı. Öğretmenleri minibüsle alan muhtar, onları tekrar köye getirdi. Sevinçle koşarak minibüsten inen öğretmenler, öğrenciler, köylüler ve meslektaşlarıyla kucaklaştı, gözyaşlarını tutamadı. Öğretmenler, cep telefonları ile yakınlarına haber vererek merak etmemelerini istedi.

Öğretmenler odasında yaşanan sevince ortak olan İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, 600 öğrenci ve 19 öğretmenin bulunduğu ilköğretim okulunda yaşananlarla ilgili açıklama yaptı. Dinçer Ateş, "Olayı duyup hemen geldik. Kıllarına zarar gelmedi. Sağ salim hepsi döndü. Bir saat kadar ayrılık yaşadık. Köylülerin sayesinde PKK'lılar kaçırılan öğretmenlerimizi bıraktı. Şu an tekrar görevlerinin başındalar" diye konuştu.



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,771 µs