En Sıcak Konular

Erdoğan'dan BDP'lilere cevabı zor soru

17 Ekim 2012 15:52 tsi
Başbakan Erdoğan, terör örgütünün eğitim kurumlarına saldırmaları konusunda BDP'liler için kritik bir soru soru sordu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütünün eğitim kurumlarına saldırmaya başladığını belirterek, ''Kendilerini askeri araçların, tankların önüne atıp, bedenlerini siper etmekten söz edenler acaba niçin bu okulları yakanların önüne geçip çocuklarımız için siper olmayı düşünmüyorlar'' dedi.

Erdoğan, parti genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'ndaki konuşmasında, Suriye'deki olayların en kısa zamanda sona ermesini, Suriye halkının tamamının adaletle yönetimde temsil edildiği yeni bir döneme ulaşmasını temenni ettiklerini bildirdi.

Erdoğan, haklı mücadelelerinde onların yanında olmaya ve insani destek vermeye devam edeceklerini de söyledi. Suriye'den gelenlerin sayısının 100 bini aştığını belirten Erdoğan, yardıma devam edeceklerini, bunun insani görevleri olduğunu ifade etti.

Saddam Hüseyin'in döneminde 750 binden fazla peşmergenin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde misafir edildiğini hatırlatan Erdoğan, ''Bunu bilen bilir, bilmeyen bilmez. Asıl bunu bilmesi gereken terör örgütünün uzantılarıdır. Hala onlar bunu anlamış değiller. Çünkü kadir, kıymet bilmezler'' diye konuştu.


-''Her güvenlik görevlisini kendi evladımız olarak görüyoruz''-


10 yılda Türkiye'nin demokrasi, ekonomi ve dış politikada çok iyi yerlere geldiğini dile getiren Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

''Türkiye büyüdükçe, milletimiz güçlendikçe önümüze çıkartılan engeller de aynı şekilde artıyor, çeşitleniyor. Bölücü terör örgütünün eylemleriyle Türkiye'nin ileriye doğru yaptığı hamleler artık bütün açıklığıyla ortada. Biz bu felaketi def edecek, üstesinden gelecek güce, kararlılığa sahibiz. Terörle mücadelede görev alan her güvenlik görevlisini kendi evladımız olarak görüyoruz. 'Vurulmuş tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilal uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor' diye ifade edilen şehitlerimizin acılarını her zaman yüreğimizde hissediyoruz. Hilal uğruna batan o güneşlerin bu ülkenin üzerindeki batmayan bağımsızlık güneşinin sembolleri olduğuna inanıyoruz. Güvenlik güçlerinin karşısında tutunamayacaklarını gören, bu yolla netice alamayacaklarını gören terör örgütü mensupları daha alçakça, daha haince yollara başvurmaya başladılar.''

-Terör örgütünün okullara yönelik saldırıları-

Terör örgütünün okullara yönelik saldırılar düzenlediğini dile getiren Başbakan Erdoğan, ''Amaçları, vatandaşlarımızın evlatlarının okula gitmesini, yaşadığı şehri, ülkesini ve dünyayı anlamasını sağlayacak eğitimi almasını engellemek'' dedi.

Terör örgütünün eğitim kurumlarına yönelik eylemlerinin 2008'de 38, 2010'da 57, 2011'de 89 olduğunu, eylem sayısının bu yıl ise şu ana kadar 110'a yaklaştığına dikkati çeken Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Sadece Doğu ve Güneydoğu'daki illerimizde değil, diğer şehirlerde de okullarımıza benzer saldırılar yapıldı. El bombalarıyla, molotofkokteyleriyle, uzaktan kumandalı bombalarla okullara, öğrenci yurtlarına, dershanelere yapılan bu alçakça saldırıların hedefinde masum evlatlarımız bulunuyor.

Bu gözü dönmüş canavarlar 6 yaşındaki, 7 yaşındaki evlatlarımızın üzerine bomba atmaktan, yanıcı madde fırlatmaktan çekinmeyecek kadar insanlıktan çıkmış durumdalar. Terör örgütü bölgeye götürdüğümüz hizmetleri engellemek için bugüne kadar her şeyi yaptı. Yol yapılmasını engellemek istedi, havalimanı yapılmasını engellemek istedi, baraj yapılmasını engellemek istedi. Diğer bölgelerden, yurt dışından girişimcilerin oralarda yatırım yapmasını engellemek için çalıştı. İş makinelerini yaktılar, işçilere saldırdılar, öğretmenlerimize saldırdılar, doktorlarımıza, kaymakamlarımıza saldırdılar. Biliyorlar ki bölge kalkındıkça, geliştikçe, ulaşım imkanları, iş imkanları arttıkça, istismar ettikleri konular ellerinden alındıkça kendileri orada tutunma imkanı bulamayacak. Bunu görüyorlar. Okullara, yurtlara, dershanelere de bunun için saldırıyorlar. Öğretmenleri bunun için kaçırıyorlar.''

-''Terör örgütleri cehaletten beslenir''-

''Terör örgütleri cehaletten beslenir, istismar edecekleri bir ortam ister. Cehaletin ortadan kalktığı bir ortamda terör örgütü varlık sebebini kaybedeceğini biliyor'' diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bunun için okula, öğretmene, öğrenciye düşman. Bunun için eğitim kurumlarına saldırıyorlar ve çocukları kullanıyorlar. Tabii artık bu konuda kullanılan çocuklarla ilgili tedbirlerimizi de artırmak durumundayız. Kendilerini askeri araçların, tankların önüne atıp, bedenlerini siper etmekten söz edenler acaba niçin bu okulları yakanların önüne geçip çocuklarımız için siper olmayı düşünmüyorlar, soruyorum size. Düşünmezler, çünkü onların derdi benim Kürt kardeşlerim değil, onların çocukları hiç değil. Onlar sadece terör örgütüne piyonluk yapmayı bilirler. Barbarlığın en bariz özelliği eğitime düşmanlık, eğitim kurumlarına düşmanlık, kitaba, kitaplarla elde edilen aydınlık düşünceye düşmanlık. Bu bakımdan terör örgütü çağımızın en barbar, en ilkel, en insanlık dışı düşmanı yapısıdır. Üstelik bu barbarlığı güya haklarını savunduğu insanlara karşı uyguluyorlar. Aslında terör örgütünün gerçek yüzünü, gerçek niyetini sadece bu eğitim düşmanlığı bile göstermeye yeter.''

-''Akan kan üzerinden bir saltanat kurmuşlar, sefasını sürüyorlar''-  

Baskıyla, korkuyla, zulümle insanların bir süre sindirilebileceğini ancak onların kazanılmasının mümkün olmayacağını vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Terör örgütü 28 yıldır masum kanı akıtarak bölge insanını, çocuk, kadın, yaşlı demeden, çiftçi, işçi, imam demeden katlederek orada tutunma çabasında. Bu yöntemle bölge insanın kalbinde yer edinemeyeceğini anlayan örgüt şimdi zihinleri, beyinleri katletmeyi hedeflemiş, görüyoruz. Biz terör örgütünün insanımızı cehalete mahkum etmesine izin vermeyeceğiz. Terör örgütünün eğitim kurumlarına yönelik saldırılarına yine en büyük tepkiyi yine hamdolsun bölge halkı gösterdi. Benim Kürt vatandaşlarım gösterdi. Okuluna, öğrencilerine, eğitim kurumlarına sahip çıktı.''

Terör örgütün ''boykot'' çağrılarının karşılık bulmadığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, bunun ardından okullara yönelik saldırıların ortaya çıktığını dile getirdi.

Erdoğan, Diyarbakır'da bir okula molotofkokteyli atmak isteyen terör örgütü yandaşının elinden bu malzemeyi alarak canı pahasına okulunu ve öğretmenini koruyan müdür yardımcısı ile yol kesmek isteyen teröristlere müdahale ederek birini öldüren, diğerini yaralayan sonrasında da 8 teröristle mücadele eden polisi de kahramanca mücadelesinden dolayı tebrik etti.

 ''Bu mücadeleyi bu şekilde sürdürerek inşallah neticeye varacağız'' diyen Başbakan Erdoğan, bölgede görev yapan öğretmenlere, idarecilere, güvenlik güçlerine gayretlerinden ve fedakarlıklarından dolayı teşekkür etti.

Vatandaşlardan da aynı hassasiyeti, kararlılığı beklediklerini, tepki ve tavırlarını açıkça ortaya koymalarını isteyen Erdoğan, şunları kaydetti:

''Buradan annelere, babalara sesleniyorum, lütfen çocuklarımızın geleceğine sahip çıkalım, lütfen onların ana sınıfında, ilkokulda, ortaokulda, lisede, üniversite en iyi eğitimi almalarını engellemeye çalışan bu karanlık odaklara geçit vermeyin. Bölgenin geri kalmasının en önemli sebebi olan yüzlerce yıllık kısır döngüyü, ancak bu şekilde kırabileceğimizi lütfen hatırımızdan çıkarmayalım. Onlar akan kan üzerinden bir saltanat kurmuşlar, sefasını sürüyorlar. Onların asla sizin için, sizin çocuğunuzun geleceği için güzel düşünceleri, bu yönde bir gayretleri yok olamaz. Sizler çocuklarınıza da çocuklarınızın geleceğine de sahip çıkın. Biz AK Parti iktidarı olarak sizin yanınızdayız ve her zaman da yanınızda olacağız. Türkiye'nin tamamı gibi Diyarbakır'daki, Van'daki, Şırnak'taki, Hakkari'deki tüm bölgedeki çocuklarımızın her düzeyde en iyi eğitim alması için okuldan öğretmene, bilgisayardan kitaba kadar her türlü desteği veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Terör örgütünün yakmak istediği, bombaladığı okullarda eğitim gören evlatlarımızın liseyi, üniversiteyi bitireceğine, doktor, mühendis olarak iktisatçı, işletmeci, hukukçu olarak ülkelerine ve memleketlerine hizmet edeceklerine inanıyorum. Bunun için annelerle, babalarla çocuklarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye'yi 2023 hedeflerine inşallah ulaştıracağız. Allah'ın izniyle bizden sonraki nesillerin, çocuklarımızın, torunlarımızın 2071 yılına birlik içinde beraberlik içinde huzur içinde refah içinde ulaşmasını hep birlikte sağlayacağız.''

Partisinin teşkilatlarından yerel seçimlere yönelik çalışmalarına kesintisiz devam etmelerini, çalınmadık kapı, sıkmadık el bırakmamalarını isteyen Erdoğan, yapılan çalışmaların en iyi şekilde anlatılması gerektiğini söyledi.

''Biz hangi kesimden olursa olsun insanımıza bir adım attığımızda onun bize iki, beş, on adım attığını hamdolsun bugüne kadar hep gördük, görüyoruz'' diyen Erdoğan, hedeflerinde herkesin gönlünü kazanmak olduğunu kaydetti.

''Hiç kimseyi kırmadan kimseyi küstürmeden ama hakkımız, hukukumuzu, onurumuzu da izzetimizi de asla kimseye çiğnetmeden bu gönül seferberliğini derhal başlatıyoruz'' diyen Erdoğan, Yunus Emre'nin ''Biz sevdik aşık olduk, sevildik maşuk olduk, her dem yeni doğarız, bizden kim usanası'' dizelerini hatırlattı. Erdoğan, şöyle devam etti:

''Biz milletimizden usanmayız, milletimiz bizden usanmaz. Her dem yeniden doğarız. Her seçimde milletimizle yeniden kucaklaşırız. Çünkü biz bu millete sevdalıyız, çünkü biz bu ülkeye sevdalıyız. Biz bu ülkenin bağrından koptuk ve ondan hiç kopmadık. Seçim çalışması bizim için sevdiklerimizle bir kez daha buluşma vesilesidir. Seçim çalışması bizim için Türkiye'nin dört bir yanında vatandaşlarımızla yine yeniden kucaklaşma vesilesidir.''

Konuşmanın ardından AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, üç dönem görev yapan il başkanları ile illerinde seçmen sayısına oranla en fazla üye kaydı yapan il başkanlarına plaket verdi.

AA

Bu haber 737 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,855 µs