En Sıcak Konular

''Pazara kadar değil mezara kadar''

17 Ekim 2012 12:53 tsi
''Pazara kadar değil mezara kadar'' Başbakan Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısında önemli açıklamalarda bulundu...

Başbakan Erdoğan, TBMM'deki anayasa değişikliği oylamasına ilişkin, "Eğer biz, bir yere imza attıysak mezara kadar o imzanın arkasında durmalıyız. Pazara kadar değil" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerin öne alınmasını öngören anayasa düzenlemesiyle ilgili, ''Bu tabii üzücü bir tablodur ve ben bunun fitneye, nifaka, şuna buna vesile olmasını istemem. Ama siyaseti biz böyle anlamıyoruz. Eğer biz, bir yere imza attıysak mezara kadar o imzanın arkasında durmalıyız. Pazara kadar değil'' diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan bazı ifadeleri şöyle:

Gerek Sayın Bahçeli'nin gerekse şahsımın ortaya koymuş irademiz mevcut. Altına imzalarımızı attık ve görünen o ki her iki siyasi parti de attıklara imzalara sahip çıkmamıştır. İmza farklıdır, gizli oylama maalesef farklı olmuştur. Eğer herkes attığı imzasına sahip çıkmış olsaydı netice böyle olmayacaktı.

Sayın Cumhurbaşkanımızın kararından sonra oluşan yeni duruma yönelik istişarelerimizi tamamladık ve bugün itibarıyla ilgili arkadaşlarım gidip Anamuhalefet partisi ve MHP'yle gidip görüşmeleri yapacaklar ve bu görüşmeleri yaptıktan sonra Parlamento'da bunun adımları atılacaktır. Referandum konusunu düşünmüyoruz."
 
Seçimlerin erkene alınması
 
"Dünyada seçimlerin erkene alınmasına karşı çıkan, bunu engellemek için her şeyi yapan, her türlü yola başvuran tek anamuhalefet partisi sanıyorum CHP'dir. BDP ile CHP'nin 12 Haziran seçimlerinden beri pek çok konuda birlikte hareket ettikleri ortada. Artık ben ikisini de doğrusu bir görüyorum. Adeta bunlar müttefik. CHP'nin yolu BDP'yi düze çıkarmaz. BDP'nin yolu CHP'yi düze çıkarmaz. Biri her konuda milletle ters düştüğü için çıkmaz yolda. Diğeri de terör örgütünün kuyruğuna takılmaktan vazgeçip gerçek bir siyasi parti olamadığı için yine çıkmaz yolda.

Neredeyse Avrupa'nın yarıya yakınında 18 yaş, hem seçme hem seçilme yaşıdır. Bir diğer yarısında 21 yaş seçilme yaşıdır, bir diğerinde de 25 yaş seçilme yaşıdır. Cumhurbaşkanı seçilme yaşını bile buralara kadar indiren ülkeler var. Cezalandırmaya gelince, rüşt olmaya gelince 18 yaşa 'evet' diyorsun, seçmeye 'evet' diyorsun ama seçilme noktasına geldiği zaman bakıyorsun 'hayır' diyorsun.''
 
"Sen bu işlerden anlamazsın"
 
"Türkiye'nin modern bir ülke olması lazım. Modernlik lafla olmuyor ey Kılıçdaroğlu. Sen bu işlerden anlamazsın. Bunlar senin işin değil. Bunun için çarığı giyeceksin, çalışacaksın. Biz o araziden geliyoruz. Biz o Bağcılar'ın, Güngören'in ta 90'lı yıllarda sokaklarında, sokak aralarında o çamurlarda çizmeleri giydik, oralarda seçim kampanyaları yaptık. Oralarda seçim kazandık ve ondan sonra o Bağcılar'ı Esenler'i, o Güngören'i bu hale getirdik."
 
"Bu nasıl bir anlayıştır"
 
"Parlamento'nun içindeki bir parti Türkiye Cumhuriyeti'nin muhatabı olarak KCK'yı gösterir mi, bölücü terör örgütünü gösterir mi? Bu nasıl bir anlayıştır. Biz boşuna 'ya Parlamento ya Kandil' demiyoruz. Bu ifadeleri bunlardan kaç kez dinledik, bunun için diyoruz."

Terör örgütleri cehaletten beslenirler
 
Başbakan Erdoğan, bu yıl terör örgütünün eğitim kurumlarına yönelik saldırılarının sayısının 110'a yaklaştığını belirterek, ''Terör örgütleri cehaletten beslenirler, istismar edecekleri bir ortam isterler. Cehaletin ortadan kalktığı bir ortamda terör örgütü varlık sebebini kaybedeceğini biliyor. Bunun için okula, öğretmene, öğrenciye düşmanlar, bunun için eğitim kurumlarına saldırıyorlar'' dedi.

Barbarlığın en bariz özelliğinin eğitime ve eğitim kurumlarına düşmanlık olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

 ''Bu bakımdan terör örgütü çağımızın en barbar, en ilkel, en insanlık düşmanı yapısıdır. Üstelik bu barbarlığı güya haklarını savunduğu insanlara karşı uyguluyorlar.''

aa



Bu haber 899 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,389 µs