En Sıcak Konular

İran, İsrail semalarında

17 Ekim 2012 12:11 tsi
İran, İsrail semalarında İranlı bir askeri yetkili, daha önce onlarca defa kendilerine ait İHA'ların İsrail havasahasına girdiğini söyledi.

İranlı bir üst düzey askeri yetkili, Salı günü kendi yapımları olan onlarca insansız hava aracının (İHA) daha önceki yıllarda Lübnan'dan girerek İsrail üzerinde keşif yaptığını ileri sürdü.

İranlı yetkili, amaçlarının İsrail'in hava savunma sistemini test etmek ve bilgi toplamak olduğunu söyledi. Ancak İsrail resmi yetkilileri bu iddiaları reddetti.

Gönderilen uçaklarla ilgili ayrıntılı bilgi vermeyi reddeden yetkili, İHA'ların kapasiteleri hakkında geniş bir açıklama yapmadı.

Geçitğimiz hafta Hizbullah'ın gönderdiği İran yapımı uçağın düşürülmesi üzerine İsrail'in hava savunma sistemindeki zafiyet tartışma konusu olmuştu.

Haaretz gazetesinin haberine göre, İsrailli güvenlik yetkilileri geçtiğimiz hafta düşürülen İHA'nın ilk olduğunu daha önce böyle bir uçağın sınırlarına girmediğini söyledi.

SAVUNMA HARCAMALARI

İran'ın uranyum zengileştirme programını durdurmak için yoğun çaba harcayan İsrail, kara, hava ve deniz güvenliği için yüksek miktarda harcama yapıyor.

Der Spiegel dergisinin geçtiğimiz aylarda yaptığı araştırma, Almanya'nın, İsrail'e denizaltıları temin ettiğini ortaya koymuş ve bu denizaltılara nükleer silah yerleştirilmesinin düşünüldüğünü ortaya koymuştu. Almanya'nın bu denizaltıların fiyatlarının büyük bir bölümünü de kendi bütçesinden ödediği, imzalanan bir kontrat uyarınca 2017 yılında üç denizaltı daha teslim edeceği söylenmişti.

İtalya'nın ise İsrail'e daha önce 19 adet F-35 jetini sattığı, 56 jetinde opsiyonlu olarak satış antlaşmasını yaptığı biliniyor. Ayrıca İtalya, üretimini gerçekleştirdiği 30 "M-346" jetlerinin satışını yakın zamanda yapmayı planlaıyor. 

Bu haber 1,269 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,311 µs