En Sıcak Konular

''İstanbul yeni binyıla giriş kapısı''

17 Ekim 2012 11:24 tsi
''İstanbul yeni binyıla giriş kapısı'' İngiliz Financial Times gazetesi, İstanbul ile ilgili dört sayfalık özel bir rapor yayımladı.

İstanbul'un nasıl olacağı önceden bilinmeyen ve bazen de karman çorman bir değişimden geçtiğini yazan gazete, "Fakat yine de kendisini büyük çapta yeniden şekillendiriyor" ifadesine yer verdi.
     
Financial Times, bankacılıktan iş dünyasına, kent merkezinden Karadeniz kıyısına, spordan deprembilime kadar İstanbul'un değişim sancısı geçirdiğini belirtiyor.

Gazeteye göre; İstanbul geleceğin dünya finans merkezi olabilir.

Financial Times, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümetinin, İstanbul'u uluslararası bir finans merkezine dönüştürmeyle ilgili vizyon ve planlarını 2009 yılında açık bir şekilde gözler önüne serdiğini hatırlatıyor.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yapılan bir röportaja da yer verilen İstanbul özel raporunda, "Şimşek'in yolculuğu Dicle'nin yakınlarındaki Kürt şehri Batman'dan başlıyor ve Londra'daki Merril Lynch'de ekonomist stratejistliğine götürüp oradan da Türkiye Maliye Bakanlığı'na getiriyor" ifadesine yer verildi.

Kandilli Rasathanesi Müdürü Profesör Mustafa Erdik'in her yıl İstanbul'da deprem olasılığı oyunu oynamayı "ürkütücü bir deneyim" olarak tanımladığın kaydeden gazete, Erdik'in depremde potansiyel olarak 20 binin üzerinde can kaybı ve 15 milyon nüfuslu İstanbu'a yıkıcı bir ekonomik darbe vurabileceği yolundaki ifadelerine yer veriyor.

Gazete, işadamı Osman Boyner'in İstanbul içinde nakliyat yapan kamyonetlerin elektrikle çalışmaları için başlattığı dönüştürme operasyonuna da geniş bir şekilde yer vermiş.

Financial Times, Boyner'in bu projesinin tüm ailesi tarafından desteklendiğini ve İstanbul için çok önemli olabileceğine dikkat çekiyor.


cnnturk


Bu haber 1,151 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,912 µs