En Sıcak Konular

'Obama'ya oy vereni işten atarım'

16 Ekim 2012 17:38 tsi
ABD'de aşırı sağcı 'Çay Partisi'nin en önemli destekçileri arasında yer alan milyarder Koch Kardeşler, Obama'ya oy veren çalışanlarını işten atmakla tehdit etti.

ABD'de aşırı sağcı "Çay Partisi"ne önemli mali destek sağladığı iddia edilen David H. Koch ve Charles G. Koch kardeşler, 50 bin çalışanına bir mektup göndererek, 6 Kasım'daki başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti başkan adayı Barack Obama'ya oy vermemesini istedi.

Amerikan dergisi "In These Times"ta yer alan haberde, Georgia Pacific şirketlerinin sahibi milyarder kardeşler David H. Koch ve Charles G. Koch, çalışanlarına gönderdikleri mektupta, "Demokrat Parti'ye oy vermeleri halinde, 50 bin çalışanımızdan bazıları yaptırımlarla karşılaşabilirler" denildi.

Koch Kardeşler, çalışanlarına gönderdikleri mektupta, Cumhuriyetçi Parti adayı Mitt Romney'den ise, övgüyle söz ettiler.

Koch Şirketler Grubu Başkanı Dave Roberstson imzalı mektupta, Demokratların yeniden seçimleri kazanması halinde, gaz ve benzin fiyatlarının artacağı, enflasyonun dizginlenemeyeceği ve daha birçok ekonomik sıkıntının baş göstereceği iddia edilerek, 50 bin çalışana çağrıda bulunuldu. "Politik görüşünüzden bağımsız hareket ederek, Demokratlara oy vermeyin" denildi.

Geçtiğimiz eylül ayında Koch Kardeşler'in şirketi Georgia Pacific'te çalışan sendikalı işçiler Demokrat Parti'den senatör adayı olan Arnie Roblan'la fotoğraf çektirdi. Fotoğrafta arka kısımda "Georgia Pacific"in logosu da görünüyordu. Söz konusu mektubun yayınlanmasının ardından çalışanlar, işten kovulma korkusu yaşadıklarını açıkladı.

Koch Kardeşler dışında Florida merkezli Westgate Resorts şirketinin sahibi milyarder David Siegel da, 7 bin çalışanına gönderdiği mektupta seçimi Obama'nın kazanması halinde, sıkıntılı bir döneme girebileceklerini belirtti.

ABD'nin en zengin işadamlarından olan David H. Koch ve Charles G. Koch aşırı muhafazakar dünya görüşleriyle tanınıyor. Koch Kardeşler, aşırı sağcı "Çay Partisi"nin ABD siyasetinde etkili olması için milyonlarca dolar yardımda bulunuyor.



Bu haber 747 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,012 µs