En Sıcak Konular

Kutsal topraklarda hac heyecanı

16 Ekim 2012 17:20 tsi
Mekke'ye gelen hacı adayları, Arafat, Müzdelife ve Mina'yı ziyaret ederek hac hazırlığı yapıyor.

Dünyanın dört bir yanından Mekke'ye gelen hacı adayları arife günü ile Kurban Bayramı'nda gidecekleri Arafat, Müzdelife ve Mina'yı ziyaret ederek hac hazırlığı yapıyor.

Mekke'ye gelen yaklaşık 55 bin Türk hacı adayı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevlendirilen kafile başkanlarıyla Kabe'yi tavaf ederken, Arafat bölgesinde bulunan Cebel-i Rahme Tepesi ile Müzdelife ve Mina gibi kutsal mekanları da ziyaret ediyor.

Arafat'ta dua edip namaz kılan hacı adayları arife günü kalacakları Müzdelife ile Kurban Bayramı'nda şeytan taşlayacakları Mina'yı gezerek bilgi alıyor.

Bazı hacı adayları ise Arafat bölgesinde süslenmiş develere binerek hatıra fotoğrafı çektirirken, bazıları da yol kenarlarına dizilmiş seyyar satıcılardan alışveriş yapıyor.

Hac organizasyonunu takip etmek üzere Mekke'ye gelen gazeteciler de Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Fatih Kurt eşliğinde kutsal mekanları gezerek bilgiler aldı.

Hazreti Muhammed'in ''Hac Arafat'tır'' sözünü hatırlatan Kurt, yaklaşık 4 milyon hacı adayının arife günü Arafat'ta vakfe yapacağını belirterek, ihram içerisinde Allah'a dua edeceklerini söyledi.

Hazreti Adem ile Hazreti Havva'nın cennetten çıkarıldıktan sonra ilk buluştukları yer olan Cebel-i Rahme Tepesi'nin bir ''birleşme ve buluşma yeri'' olduğunu ifade eden Kurt, arife günü burada yapılacak her duanın kabul olacağını vurguladı.

Arafat'ta hacı adaylarının adeta mahşerde buluşma anını yaşayacaklarını dile getiren Fatih Kurt, milyonlarca hacı adayının bir insan seli halinde Müzdelife'ye giderek daha sonra Mina'ya geçeceğini ve burada da Cemerat adı verilen alanda şeytanı taşlayacaklarını bildirdi.

Öte yandan Müzdelife'de hacı adaylarının kalacağı bölgeler ülkelere göre belirlenirken, ulaşım, konaklama ve diğer ihtiyaçların karşılanması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Bu arada Mina'da şeytan taşlama esnasında herhangi bir izdiham yaşanmaması için de yürüyüş güzergahları belirleniyor. (AA)



Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,220 µs