En Sıcak Konular

Çin'de 'Türk Kültür Yılı' hazırlıkları başladı

16 Ekim 2012 15:24 tsi
Çin Kültür Müsteşarı Jian You, 2013 yılının Çin'de 'Türk Kültür Yılı' ilan edileceğini ve kutlamalar için şimdiden hazırlıklara başladıklarını söyledi.

Çin Kültür Müsteşarı Jian You ve Müsteşar Yardımcısı Li Jie, 2012 yılının Türkiye'de 'Çin Kültür Yılı' ilan edilmesi nedeniyle Türkiye'de bulunan "Zhe Jiang Geleneksel Enstrümanlar Kadın Orkestrası' dinletisine katılmak için Afyonkarahisar'a geldi.

 You ve beraberindeki heyet, ilk olarak Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Çin Kültür Müsteşarı Jian You ise Çin Büyükelçisi'nin selamlarını getirdiğini söyledi. Afyonkarahisar'da bulunmaktan çok mutlu olduğunu belirten You, Türkiye'de 2012 yılının 'Çin Kültür Yılı' ilan edilmesinden de onur duyduklarını, 2013 yılını da Çin'de 'Türk Kültür Yılı' ilan edileceğini ve bununla ilgili hazırlıkların da şimdiden başlatıldığını dile getirdi.

 AFYONLU İŞ ADAMLARI ÇİN'DE FUAR AÇIYOR

 Vali İrfan Balkanlıoğlu da 2012 yılının Türkiye'de 'Çin Kültür Yılı' olarak ilan edilmesinin, iki ülke arasındaki süre gelen kardeşlik duygularını daha da pekiştireceğine inandığını söyledi. Balkanlıoğlu, hem ekonomik hem de kültürel alanda birçok ortak çalışması olan Çin-Türkiye ilişkilerinin dünyaya örnek olacak nitelikte olduğunu belirtti.

 Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar ile Çin arasında ekonomik anlamada da ticari ilişkiler bulunduğunu ifade ederek, özellikle mermer ticaretinde yüksek derecede ihracat yapılan Çin'de kurulan fuarda Afyonkarahisarlı mermer işletmecisinin stantlar açtığını ve fuarı kendisinin de ziyaret ettiğini anlattı.

 Dünyada en hızlı gelişen ve büyüyen ülkelerin başında gelen Çin ile Orta Asya'dan gelen bir dostluğun olduğunu söyleyen Balkanlıoğlu, Çin ile sürekli işbirliği halinde olduklarını, Afyonkarahisar'dan Çin'e büyük oranda mermer ihracatı gerçekleştirdiklerini belirtti. Çin ile Türkiye arasındaki dostluk ve ticaret ilişkileri giderek büyüyor. 2012 yılı Türkiye'de Çin Kültür Yılı' ilan edildi. 2013 yılının ise Çin'de 'Türk Kültürü Yılı' ilan edileceğini öğrendim ve çok mutlu oldum. Farklı ve köklü medeniyetleri yakından tanımak çok önemlidir." dedi.

Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,738 µs