En Sıcak Konular

Afyon şehitlerine büyük haksızlık!

16 Ekim 2012 12:37 tsi
Afyonkarahisar'da cephanelik patlaması sonucu şehit olan 25 askerle ilgili hazırlanan "Şehit Personel Formu" ailelere isyan ettirdi. İlgili formda, askerlerin "Doğal Afet Şehidi" sayıldığı yazıldı.

Aileleri ikinci kez yıkan olay!

5 Eylül 2012'de Afyon karahisar, Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'na ait mühimmat deposunda meydana gelen patlama, sadece şehre değil, 25 baba ocağına da ateş düşürmüştü. Acılar daha yüreklerde dinmemişti ki, aileler bir başka acıyı da şehitleriyle ilgili hazırlanan raporla yaşadı.

İhmal sonucu şehit oldukları belirlenen askerlerle ilgili hazırlanan 'Şehit Personel Formu'nda' patlama sonucu hayatını kaybeden askerler 'Doğal Afet Şehidi' olarak kayıtlara geçti! Oysa ki uzmanlar bu tanımlamanın TSK'da depremde, selde, yıldırım çarpmasında ya da heyelanda hayatını kaybeden askerler için kullanıldığını ifade ediyor.

Samanyoluhaber.com ekibi o belgelerden birine ulaştı. İşte Afyon'da şehit olan 25 asker için hazırlanan 'Şehit Personel Formu'ndan biri:




Belgede de açıkça görüldüğü üzere, gece yarısı, karanlıkta araç ışıklarıyla, henüz asker ocağına 'Yeni' katılmalarına rağmen ve de uzmanlık gerektiren bir işi sırf 'Vatan görevi kutsal' olduğu için yapan, üstüne üstlük komutanları olayda ihmal olduğunu itiraf etmişken, şehitlerin hazırlanan rapora 'Afet şehidi' olarak geçmesi yalnızca ailelerinin değil kamuoyunun da vicdanını derinden yarladı.

Aileler patlamanın doğal afet sayılmasına isyan ederken, bu ibarenin anlamı da şunu ifade ediyor. Askerlerin 'Doğal Afet Şehidi' sayılması sebebiyle 3 bin lira ölüm yardımı ile Mehmetçik Vakfı'ndan 30'ar bin lira yardımda bulunulacak. Ancak askerler terörle mücadele sırasında şehit olsalardı ödenecek bu paraya ek olarak 60 bin TL daha verilecekti.

O KOMUTANLAR TUTUKLANDI

Eskişehir 1'inci Hava Kuvveti Komutanlığı Askeri Mahkemesi, patlamanın olduğu 4'üncü Mühimmat Bölge Komutanlığı'nın komutanı Kıdemli Albay Veysel Özbay, Bölük Komutanı Binbaşı Ali Duran ile Üsteğmen Tarık Aydın'ı "taksirle ölüme neden olmak"tan tutukladı. Tutuklanan subaylar ifadelerinde "5 depoya sığacak mühimmatın 2 depoya sığdırılmaya çalışıldığını" itiraf etmişti.

SAMANYOLUHABER.COM 

Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,085 µs