En Sıcak Konular

Ergenekon sanığına 31 yıl hapis verildi

16 Ekim 2012 11:38 tsi
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci Ergenekon davası sanıklarından Yüksel Dilsiz, Bursa'da karıştığı cinsel istismar olayından dolayı 31 yıl hapis cezası verildi.

Sanık, ‘Cinsel istismar' iddiasıyla tutuklanmış, tahliye olduktan sonra bir çocuğa tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanıyordu.

Ergenekon davasında emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'le birlikte yargılanan Yüksel Dilsiz, 25 Ekim 2008'de Bursa'da, kendisini 'istihbarat elemanı yüzbaşı' olarak tanıtarak küçük yaştaki çocuklara cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Yıldırım ilçesi Yavuz Selim Mahallesi'nde ikâmet eden bir vatandaş, Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün '155@bursa.pol.tr' adresine gönderdiği mailde, bir kişinin kendisini 'yüzbaşı' olarak tanıtarak çocuk ve genç erkeklere cinsel istismarda bulunduğunu belirtti. Bunun üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Yüksel Dilsiz (41) isimli kişiyi takibe aldı. Telefon görüşmelerinde erkek çocuklara, para karşılığı ilişki teklifi yaptığı belirlenen zanlının 1'i yaşı küçük toplam 4 kişiye cinsel istismarda bulunduğu belirlendi. Operasyonu genişleten polis, zanlının 14 yaşındaki erkek çocuğuyla ilişkiye girmeye hazırlandığı esnada zanlıyı yakaladı. Nöbetçi mahkemeye sevkedilen zanlı tutuklandı. Zanlı, 4 gün sonra tahliye edildi.

Dilsiz, 8 Aralık 2010'da 14 yaşındaki erkek çocuğuna tecavüz etmekten tutuklanarak cezaevine konuldu. Dilsiz'in evinde, Ersöz'le çekilmiş fotoğrafların yanı sıra çok sayıda CD ve DVD ele geçirildi. Dilsiz, 2 yıl önce kendisini 'JİTEM Yüzbaşısı' olarak tanıtarak, bir erkek çocuğuna tecavüze yeltendiği sırada yakalanmış ve Ergenekon bağlantısı tespit edilmişti. Dilsiz'in, Bursa merkez Yıldırım ilçesi Yavuzselim Mahallesi'ndeki lüks eşyalarla döşeli evinde 2 yıl önce yapılan aramada, 17 yaşındaki üç gence tecavüz ederken çektiği görüntüler ve fotoğraflarla, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili bazı belge ve doküman ele geçirildi. Aramalarda, Dilsiz'in, Ergenekon sanıklarından emekli Tuğgenarel Levent Ersöz ile çekilmiş fotoğrafları bulundu. Zanlının evinde iki dizüstü bilgisayar, ses kaydedici, çok sayıda porno içerikli CD ve DVD, 3 cep telefonu ve bir kuru sıkı tabanca ele geçirilmişti.

KARAR ÇIKTI

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, cinsel istismar suçundan 15 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık Dilsiz, 14 yaşındaki M.D.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddialarını yalanladı. Mağdur M.D.'nin olay günü evine geldiğini ve kız arkadaşına yüzük almak için kendisinden para istediğini ileri süren sanık, “ Çocuk, benden 100 lira para istedi. Ben de cebimdeki 40 lirayı verdim. Aşırı alkollüydüm. Benimle şakalaşmaya başladı. Fermuarımı çözmüş, ben bunları hatırlamıyorum. Hiçbir şey yapmadım, suçsuzum. Ben evimde papağan besliyorum. Olay günü kafesin kapısı açık kalmış, mutfaktaki fıstıkları yiyen papağan yatağa pisleyerek çarşafı kirletmiş. O izler gerektiğinde incelenebilir. Lekeler bana ait değil, papağana ait" dedi. Mahkeme heyeti sanık hakkındaki kararı açıkladı. Heyet, Ergenekon sanığı Dilsiz'i ‘Birden fazla kez cinsel istismar' suçundan 22 yıl, ‘Birden fazla kez hürriyeti kısıtlama suçundan' da 9 yıl olmak üzere toplam 31 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Kaynak: CİHAN



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,159 µs