En Sıcak Konular

Akla ziyan sayılar

15 Ekim 2012 11:40 tsi
Akla ziyan sayılar Felix düşerken, İsrail jetleri neden karada kaldı?

* Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Hazar Denizi'ndeki petrol üretiminde yaşanan gerileme ve bununla bağlantılı olarak 8 milyar dolarlık kayıptan, üretimin büyük bölümünü gerçekleştiren BP şirketini sorumlu tutmuş, 'Azeri' ve 'Çırak' yataklarındaki petrol üretimindeki gerilemeyi beklemediklerini ve bu gerilemenin BP'nin yanlışları sonucu yaşandığını söylemişti. "Bunu kabul edemeyiz. SOCAR'a konuyu resmi olarak gündeme getirmesi ve gerekenin yapılması yönünde talimat verdim. Görevini ve anlaşma şartlarına uymayan yatırımcılar bu durumdan ders çıkarsınlar." diyerek dört gün önce BP'ye göz dağı veren Aliyev'in bu açıklaması karşılık bulmamış olmalı ki, bugün Sanayi ve Enerji Bakanı da aynı konunun altını "bu durum anormal" diyerek çizme ihtiyacı hissetmiş. Soru şu: Bakü-Tiblis-Ceyhan boru hattında en büyük hisse miktarına sahip olan BP'nin bu "anormallikleri" Türkiye'nin orta-vadeli enerji politikalarını nasıl etkiler? Öngörülen ile gerçek arasındaki 8 milyar dolarlık bu uçurumun artçı sarsıntıları, bize nasıl ulaşır?

* İsrail Hava Kuvvetleri, pazar günü, bütün savaş jetlerinin uçuşlarını iptal ederek, karada kalması emrini verdi. Kuzey ve güneydeki kuvvetler, her ihtimale karşı operasyona hazır şekilde bekletilmiş. "Hizbullah'a ait İnsansız Hava Araçları"nın boy gösterdiği böyle bir dönemde, İsrail savaş uçaklarının 'cezalandırılma' sebebi neymiş? Çok basit: Yakın zamanda eğitim uçuşlarında üst üste atlatılan kazaların giderek artması. Yer darlığından olsa gerek, eğitim uçuşlarında çarpışma tehlikesi atlatan jet sayısının dikkat çekici boyutlara varması, hava kuvvetlerinin güvenlik prosedürünü güncellemesini gerektirmiş. Türkiye'nin hava sahasını eğitim uçuşlarına kapatmasından sonra, İsrail Hava Kuvvetleri için işler pek de istendiği gibi yürümüyor, belli ki.

* ABD Dışişleri Bakanlığı'nın derlediği istatistiklere göre 1874-2011 yılları arasında ABD'ye resmi ziyaret düzenleme sıralamasında İsrail birinciymiş. 106 resmi ziyaret ile İsrail birinci, 103 ziyaretle İngiltere ikinci olmuş. İsrail'in kuruluşunu ilan ettiği 1948 yılından beri bu kadar sık ziyaret ettiği başka ülke yok. Bunun haricinde İsrail-ABD ilişkileri açısından bir başka rekor da İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'ya ait. Tek başına, (resmi olmayanlar da dahil olmak üzere) dünyadaki diğer tüm siyasi liderlerin yapmış olduğu ziyaret toplamından daha fazla kez ABD'ye ayak basmış. (Kaynak: Haaretz)

www.iyibilgi.com  özel



Bu haber 4,201 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,361 µs