En Sıcak Konular

AK Parti'den BDP ve PKK'ya 'sandık' darbesi

15 Ekim 2012 08:52 tsi
AK Parti'den BDP ve PKK'ya 'sandık' darbesi
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Abdülkerim Gök'ün gündeme getirdiği 'Taşımalı Oy Sistemi' tartışması yaklaşan yerel seçimler öncesi yeniden alevlendi.

Her seçim döneminde terör örgütü PKK'nın tehditleriyle karşı karşıya kalan bölge halkının özgür iradesini sandığa yansıtmadığını düşünen AK Parti, Seçim Kanunu'nda bir değişiklik yapılarak bölgeye 'taşımalı oy' sistemini getirmek istiyor. Peki bu nasıl olacak?

Aslında bu yöntem taşımalı eğitim sistemini andırıyor. PKK'nın hedefinde olan köylerde oyunu kullanmak isteyen vatandaş, araçlarla şehir merkezlerine taşınacak.  Şayet bir köyde sadece bir sandık varsa çevre köylerdeki sandıklar da birleştirilebilecek. Böylece kimin hangi partiye oy verdiği belli olmayacak.

ERDOĞAN DA ONAY VERDİ

Daha önce İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in olumlu yaklaştığı bu sistemle ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da onay verdiği belirtildi. Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla ciddi bir çalışma yapan AK Partili yetkililer, uygun zamanda bunu vatandaşlarla paylaşacak.

PKK'NIN BASKISI SONA ERECEK

Konuyla ilgili olarak görüşüne başvurduğumuz ve bu teklifi geçtiğimiz yıl gündeme getiren AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Abdülkerim Gök, şu ana kadar alınmış bir kararın olmadığını söyledi.

Vatandaşın iradesinin sandığa müdahalesiz ve özgürce yansıması gerektiğini savunan Dr. Gök, toprak ağaları, aşiretler, şeyhler, köy sahibi, baskı grupları ve PKK, vatandaşın oyunu istediği yere yönlendirebiliyor." dedi.

VATANDAŞIN 'OY RENGİ' BELLİ OLAMAYACAK

AK Partili Dr. Gök'e göre, Doğu ve Güneydoğu'daki köy ve mezralara sandık kurulmayacak. Bunun yerine köy ve mezralarda yaşayanlar, ilçe ve illerdeki oy sandıklarına rastgele dağıtılacak. Böylece kimin hangi partiye oy verdiği hiçbir şekilde bilinemeyecek.

Yeni Büyükşehir Yasası'yla beraber, artık köylerin de büyükşehir belediyesi için oy kullanacağını ifade eden Dr. Gök, Şanlıurfa, Van ve Mardin'in de büyükşehir olacağını, bu şehirlerde, köylerdeki toplam seçmen sayısının il merkezinden daha fazla olduğunu savundu.

haber7

Bu haber 976 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,423 µs