En Sıcak Konular

Hz. İsa'ya hakeret içeren oyun engellendi

14 Ekim 2012 15:20 tsi
Hz. İsa ve havarilerine hakaret içeren ''Corpus Christi'' , Yunan eylemciler tarafından dün engellenerek sahnelenmesi durduruldu.

Hz. İsa ve havarilerine hakaret içeren ''Corpus Christi'' adlı oyun, Altın Şafak milletvekillerinin de aralarında bulunduğu Hristiyan aktivistlerce dün protesto edildi.

ABD'li yazar Terrence McNally'nin ''Corpus Christi'' adlı oyununun sahneleneceği Hitirio tiyatrosu önünde, aşırı sağcı Altın Şafak milletvekillerinin de aralarında bulunduğu Hristiyan aktivistler protesto gösterisinde bulundu ve oyunun oynanmasını engelledi.

İzleyicilerin tiyatro salonuna girmesini engelleyen gruptan 4 kişi gözaltına alındı.
Yunan polisi, protesto gösterisine katılan Altın Şafak milletvekili Christos Pappas için kovuşturma talep etti. Pappas'ın, gözaltına alınmak üzere araca götürülen bir kişiyi polisin elinden aldığı bildirildi.

Oyunun dün akşamki gösteriminde de 100 kadar kişi protesto gösterisinde bulunmuş, oyunu destekleyen 200 kadar kişiyle karşı karşıya gelen protestoculardan 35 kişi gözaltına alınmıştı.

İki gün önce çıkan olaylarda gözaltına alınan 35 kişinin serbest bırakıldığı bildirildi.
Yunan hükümet yetkililerinin ifade özgürlüğüne aykırı olarak değerlendirdiği protestolar, bu konudaki tartışmaları da yeniden başlattı.

Anamuhalefet partisi Radikal Sol Koalisyon (SYRIZA) çıkan olayları kınarken, Demokratik Sol Parti (DİMAR)tarafından yayınlanan bildiride ''Altın Şafak Partisi milletvekillerinin devlet ilkelerini ihlal ederek şiddet olaylarını tırmandıran antidemokratik davranışlar sergilemelerinin tüm yasal yollar aracılığıyla durdurulmasının tam zamanıdır'' değerlendirmesinde bulundu.

Ancak Altın Şafak Partisi Basın Sözcüsü ve milletvekili İlias Kassidiaris, Yunanlıların dini duyguları ve tarihsel hafızalarının rencide edildiği her durumda Altın Şafak'ın müdahale edeceğini vurgulayarak, ''Bundan sonra Repusis ve SYRIZA milletvekilleri gibi anti-Yunan maydanozları kapı dışarı edilecektir'' ifadelerini kullandı.

Bu haber 876 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,763 µs