En Sıcak Konular

Darbe Komisyonu'ndan Cindoruk'a cevap

12 Ekim 2012 21:48 tsi
TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, komisyonun davetine katılmayan ve komisyona ilişkin bazı eleştirilerde bulunan Hüsamettin Cindoruk'a yazılı cevap verildi.

Cindoruk'a gönderilen yazıda, ''Komisyonumuzun amaçlarını ters yüz etme ve manipüle etmeye yönelik bu beyanlarınız, bizim nezdimizde tartışmaya değer bulunmamaktadır'' denildi.

Komisyon Sözcüsü İdris Şahin, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, şimdiye kadar, 28 Şubat sürecine ilişkin Alt Komisyonu'nun 53, 12 Eylül 1980 darbesine ilişkin alt komisyonun 9, 27 Mayıs 1960 darbesine ilişkin alt komisyonun 11 kişiyi dinlediği belirtti. Şahin, bunun yanında tüm kamu kurum ve kuruluşlarında, darbe dönemlerine ilişkin istedikleri belge ve bilgilerin yüzde 95'inin kendilerine ulaştığını ifade etti.

İdris Şahin, komisyona davet edilenlerin büyük bir çoğunluğunun bu davete iştirak ederek çalışmalara olumlu katkı sağladığını dile getirdi.

Ancak davet edilen kişiler arasında bulunan ve bu konuda önce olumlu yanıt veren Hüsamettin Cindoruk'un komisyona gelmediğini belirten Şahin, ''Sayın Hüsamettin Cindoruk, gelmeyeceğine ilişkin yazı, daha bize ulaşmadan basına yansıyan bir kısım açıklamalarda bulundu. Biz de yazılı cevap hazırlama gereği hissettik'' dedi.

İdris Şahin, ''27 Nisan ile ilgili olarak Sayın Başbakan'ı dinleme durumunuz olabilir mi?'' sorusu üzerine, ''Şu an itibariyle gündemimizde yok. Farklı isimler çıkıyor. Dinlemeler sonrasında bilgisine başvuracağımız yeni isimlerin oluşması halinde de bunu sizlerle paylaşacağız'' dedi.

-Cindoruk'a Komisyondan yanıt-

Komisyon Başkanı Nimet Baş imzasıyla Hüsamettin Cindoruk'a gönderilen yazıda, özetle şu ifadelere yer verildi:

''Cevabınızda komisyonumuzun, 'soruşturma komisyonuna dönüştürüldüğünü, kimi komisyon üyelerinin yargılayan tutum içine girmiş gözüktüğü' ifade edilmektedir.

Mektubunuzda ifade edilen görüşleri destekleyici somut herhangi bir olay veya örnek göstermemeniz ve mektubunuzun hemen basına sızdırılması, ön yargıyla hareket ettiğiniz izlenimini vermektedir.

Komisyonumuzun soruşturma komisyonuna dönüştürüldüğü iddiası gerçek olmadığı gibi, komisyonun soruşturmaya yönelik yetki ve araçlarının olmadığı, yeterli hukuki bilgiye sahip herkes tarafından bilinmektedir. 'Yeni bir darbe olgusu geliştiriliyor ve yeni bir darbe ihdas edilmek isteniyor' şeklindeki ifade ettiğiniz ağır, mesnetsiz ve insaf dışı ithamınıza karşı sadece şunu kısaca ifade etmek isterim ki komisyonumuzun amaçlarını tersyüz etme ve manipüle etmeye yönelik bu beyanlarınız, bizim nezdimizde tartışmaya değer bulunmamaktadır.''

-Komisyonun yoğun gündemi devam edecek-

Komisyon, önümüzdeki hafta da dinleme çalışmalarını sürdürecek. 12 Eylül 1980 darbesine ilişkin alt komisyonu İlter Türkmen, Aslan Değirmenci, Bilsay Kuruç, Süleyman Çelebi, Şerafettin Elçi, Halit Narin'i Meclis'te, Refet Küçüktiryaki ile Recai Tetik'i de İstanbul'da dinleyecek. 28 Şubat-27 Nisan alt komisyonu; Hüseyin Gülerce, Alaattin Kaya, Gülay Göktürk, Avni Özgürel, Ahmet Hakan Coşkun, Seyhan Soylu, Ufuk Söylemez, Hasan Kılavuz, Ahmet Ertürk, Bülent Orakoğlu, Özgün Ökmen, Yaşar Yazıcıoğlu, Ömer Kayır, Fatih Altaylı, Adil Serdar Saçan, Mustafa Akın, Mustafa Erdoğan, Uğur Alacakaptan, Servet Armağan, Doğu Ergil, Uğur Dündar, Hasan Hüseyin Ceylan ve Merve Kavakçı'yı dinleyecek.

aa









Bu haber 761 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,766 µs