En Sıcak Konular

Straw: Darbelerin bunalttığı halk Ak Parti'yi kurdu

12 Ekim 2012 17:08 tsi
İngiltere eski Dışişleri Bakanı Jack Straw, Türkiye'nin gündemini yorumladı. “Darbelerden bunalan halk AK Parti'yi kurdu” diyen Straw, Rum Kesimi'nin Avrupa Birliği'ne tek başına alınmaması gerektiğini de dile getirdi.

İngiltere eski Dışişleri Bakanı ve İşçi Partisi Milletvekili Jack Straw'ın A Haber'e verdiği özel röportajda Türkiye'nin gündemine ilişkin yorumları.
 
"DARBELERDEN BUNALAN HALK AK PARTİ'Yİ KURDU"
 
AK Parti hükümetinin ikinci dünya savaşı sonrası Türkiye'nin en başarılı hükümeti olduğunu ifade eden Straw, bunu AK Parti'nin atılımları sonucu güçlenen Türkiye ekonomisine bağladı. Straw, bu başarının sırrının da halkta yattığını ifade etti. Halkın darbelerden ve siyasi istikrarsızlıktan bunaldığını ifade eden İngiliz Milletvekili, bu bunalım sonucunda AK Parti deneyiminin ortaya çıktığını söyledi.
 
"RUM KESİMİ TEK BAŞINA AB'YE ALINMAMALIYDI"
 
Türkiye'nin Avrupa Birliği adaylığına da değinen Straw, en acil sorunun Kıbrıs meselesi olduğunu ifade etti. Straw, Avrupa ülkelerinin güney Kıbrıs Rum Kesimi'ni tek başına birliğe almanın temel bir hata olduğunu da sözlerine ekledi ve bu noktadan sonra ancak iki ayrı devlet olarak ab üyeliğinin olası gözüktüğünü belirtti. Straw, bu yolda uluslararası toplumun KKTC'yi tanıması gerekeceğine inandığını söyledi.
 
"RUSYA, ESAD'A DESTEĞİ İÇİN PİŞMAN OLACAK"
 
Suriye meselesine de değinen Straw, Rusya'nın Devlet Başkanı Beşar Esad rejimini neden desteklediğini anladığını fakat bunun pişman duyacakları bir hata olduğunu söyledi. Türkiye'nin de Suriye konusunda tutumunu yorumlayan Straw, hükümetin komşularla sıfır sorun politikasını uygulamaya çalıştığını da ifade etti. Fakat Esad rejiminin reform vaatlerindeki tutarsızlığı, Straw'a göre Ankara ile Şam arasında ilişkilerin gerilmesine yol açtı.
 
Dış güçlerin Suriye'ye dolaylı bir şekilde müdahale ettiğini belirten Straw, ülkenin kanlı bir kargaşanın içinde olduğunu uyararak, geçmişte yaşanan Lübnan sorununun bir benzerinin yaşanmaması için uyarıda bulundu.
 
"ATATÜRK GÖRSE TÜRKİYE İLE GURUR DUYARDI"
 
Türkiye'nin geleceği hakkında konuşan Straw, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 2023 hedefine de değindi. Straw "Türkiye daha güçlü, toplumu da daha iyi bir durumda olacak. Dünyada daha da saygın bir konumda olacaktır. Türkiye toplumu, Atatürk görse gurur duyacağı bir konuma gelecek" dedi...


Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,446 µs