En Sıcak Konular

'Kahin'den Türkiye'ye soğuk duş

12 Ekim 2012 17:03 tsi
'Kahin'den Türkiye'ye soğuk duş Son dönem gelen açıklamalar ile bir not artışı beklentisine giren Türkiye piyasaları için kahin Roubini'nin şirketinde gelen analiz soğuk duş etkisi yaptı.

Kriz kahini Nouriel Roubini’nin şirketinden bugün Türkiye özelinde yapılan değerlendirmede risklerin arttığına değinildi.

New York Üniversitesi Ekonomi Profesörü Roubini bugüne kadar yaptığı karamsar tahminler ve 2008 yılında krizi tahmin etmesi ile ün kazanırken haftanın son işlem gününde Türkiye ile ilgili önemli değerlendirmelere yer verildi.

Roubinin şirketi RGE'nin sistematik ülke analizi raporunu hazırlayan takımının öne çıkarttığı nokta Türkiye’nin ciddi yapısal zayıflıkları olduğuydu.

RGE, Türkiye için yaptığı analizde ekonomik görünüm tarafında zayıflıkların yanı sıra ülkenin dış şoklara karşı kırılganlığına vurgu yapıldı. Rekabetçilik tarafında da sorun yaşadığı savunulan Türkiye için piyasaların ve kredi derecelendirme kuruluşlarının yumuşak iniş beklentileri olduğu kaydedildi.

RGE’ye göre, enflasyon, bankacılık sektöründeki zayıflıklar, mali dengesizlikler ve siyasi risklerdeki ciddi iyileşmelere rağmen ülke inanılandan çok daha fazla risk taşıyor.

Son politika önlemlerinin kalıcı dengesizliklere, yapısal ekonomik sorunlara ve makro ekonomik volatiliteye tam olarak çözüm getirmediğini belirten RGE, kredi notu artışlarının ve düşen tahvil faizlerinin makro temel özellikler ve orta-uzun vadeli görünüm ile tutarlı olmadığını belirtti.

Türkiye için anlamlı reformların yapılmamış olması ülke performansını düşüyor denilen analizde büyümenin ise konjonktüre göre sağlam bir profil çizmediği yorumları dikkat çekti.

Yatırımcının Türkiye ile ilgili varlıkları azalması yönünde tavsiyede bulunan RGE, TL’nin baskı altında olduğunu faiz oranları tarafında ise başarılı bir tablo olmadığı için makro ekonomi riskleri de beraberinde geldiğini savundu.

thelira.com



Bu haber 1,611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,459 µs