En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Sırtımızı sıvazlayanlar var

12 Ekim 2012 17:01 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye, Suriye batağına sürüklenmek istiyor. Sırtımızı sıvazlayanlar var, 'aferin iyi yaptın' diyenler var. Ama hükümet şunu sakın unutmasın. O batağa girmek kolaydır, bataktan çıkmak zordur" dedi.

Kılıçdaroğlu, parti binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini söyledi. Dış politikada adeta Ortadoğu'nun bataklığına saplanan bir Türkiye görüntüsü olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Her aşamada kriz gittikçe derinleşiyor. Dün bir yolcu uçağının indirilmesi bu krizin derinleştiğinin bir başka göstergesidir" dedi.

Medyaya, köşe yazarlarına büyük görev ve sorumluluk düştüğünü dile getiren Kılıçdaroğlu, "Savaş çığırtkanlığı yapan bir medya Türkiye'de kabul gören bir medya değildir" diye konuştu.

Halkın vicdanının barış içinde yaşamaktan yana olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Türkiye, Suriye batağına sürüklenmek istiyor. Sırtımızı sıvazlayanlar var,

'aferin iyi yaptın' diyenler var. Ama hükümet şunu sakın unutmasın. O batağa girmek kolaydır, bataktan çıkmak zordur. '2 saatte, 3 saatte Şam'a gideriz' diye halkı bir anlamda dolduruşa getirmek, savaş çığırtkanlığı yapmak doğru değildir. Politikacı olarak hepimizin sorumlulukları vardır, bizden çok daha önemli olan Türkiye'nin geleceğidir, bekasıdır."

Türkiye'nin bu coğrafyada her dönem barışın timsali olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Türkiye her zaman Ortadoğu'ya farklı bakmıştır. Daha tepeden bakmamıştır, ayrım yapmamıştır Arap halkı arasında, ne inanç açısından ne de etnik kimlik açısından. İlk kez Ortadoğu'ya farklı gözle bakılıyor. Bu son derece tehlikelidir" diye konuştu.

Rusya ile ilişkilerin kötü bir noktaya gelmeye başladığını kaydeden Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle sürdürdü:

"Bir taraftan demokrasi, uluslararası hukuk diyeceğiz, öbür taraftan yabancı askerlerin eğitimini Türkiye'de yapacağız, ellerine silah vereceğiz, Suriye'ye göndereceğiz. 'Gidin çarpışın, akşam gelin, yaralanırsanız size bizim hastanelerde bakarız' diyeceğiz. Türkiye'nin saygınlığına gölge düşüren bir politikadır bu. Bunun stratejiyle, akılla, mantıkla, engin diplomasi bilgisiyle yakından uzaktan bir ilgisi yoktur. Bu, Türkiye'yi bataklığa sürükleme yoludur. Sokaktaki yurttaşın düşündüğü gibi siyasal iktidarın düşünmesi lazım."

Sokaktaki vatandaşın savaş istemediğini belirten Kılıçdaroğlu, barış varken savaşın tercih edilmemesi gerektiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "hangi gerekçeyle Suriye ile ilişkilerin bu noktaya geldiğini" soran Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

"Efendim 5 yurttaşımız öldü top mermisiyle. Elbette gereken yapıldı, peki ben soruyorum. Uluslararası sularda 9 yurttaşımız hunharca şehit edildi. Teskere geldi mi- Gelmedi. Niye gelmedi- Bütün uluslararası sözleşmeler bize hak veriyor, uluslararası hukuk bizim yanımızda, niye teskere gelmedi o zaman- Irak'ta askerlerimizin başına çuval geçirildi, her yurttaşımızın gururu incindi, biz unutamayız. Nota vermeye bile cesaret edemedi sayın Başbakan. Yuttu onu. Çünkü kendisi şunu düşünüyordu, 'herhalde itiraz edersem beni deliğe süpürürler', bu anlayışta birisi Başbakanlık yapamaz."

Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi 10 yıldır AK Parti iktidarının yönettiğini ifade ederek, Türkiye'nin bugün saman ithal eder duruma geldiğini, yaşananlar karşısında vatandaşın da şapkasını önüne koyup düşünmesi gerektiğini kaydetti.

aa



Bu haber 721 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,057 µs