En Sıcak Konular

DSP: CHP, ölü evinin yasçısı, düğün evinin tefçisi

12 Ekim 2012 15:56 tsi
Demokratik Sol Partisi (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, CHP'ye yüklendi...

Demokratik Sol Partisi (Dsp) Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, "Deniz Gezmiş'in mezarına gidiyor, 'Kanın yerde kalmayacak' diyor. Onları idam eden zihniyetin simgesi Celal Bayar'ın mezarına gidiyor, 'Allah yaptıklarınızdan razı olsun' diyor. Aynı zihniyetin temsilcilerini parlamentoya sırtlarında taşıyorlar. Yani kısacası ana muhalefet, ölü evinin yasçısı, düğün evinin tefçisi." dedi.

Partisinin Burdur İl Başkanlığı'nda konuşan Dsp Genel Başkan Yardımcısı Aksakal, Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) yüklendi. Ülkede ana muhalefetin olmadığını belirten Aksakal, "Ülkede iflah olmaz bir ana muhalefet sorunu vardır. Sırf muhalefet yapıyormuş görünmek için yapılan her şeye itiraz ediyor. Yoksa yapılanlardan herhangi bir rahatsızlığı da yok aslında. Wikileaks belgelerinden deyip bir şey açıklıyor. Bunlar sahte çıkınca suskunlaşıyor." şeklinde konuştu.

Pkk tarafından kaçırıldığı iddia edilen CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün konusuna da değinen Dsp Başkan Genel Başkan Yardımcısı, "Milletvekilim kaçırıldı diyor, ardından milletvekilinin OSLO belgeleri için planlı ve gönüllü olarak teröristlerle buluştuğu ortaya çıkıyor. Gerçi kendileri de teröristlere terörist demiyor ya. Batıya geliyor şehit ailelerini istismar ediyor. Doğuya gidiyor bölücülerin sırtını sıvazlıyor." ifadelerini kullandı.

Hükümetin Suriye'ye yönelik politikalarını da eleştiren Aksakal, uygulanan politikaların Türkiye Cumhuriyeti'ne ait politikalar olmadığını iddia etti. Türkiye'nin komşularıyla küs bir ülke haline geldiğini aktaran Aksakal, "Komşuların bir kısmıyla savaş noktasına gelmişiz. Komşuların iç işlerinde kargaşa olabilir bu bizi ilgilendirmez. Bu hükümeti iş başına getiren güçler, ona vermiş oldukları desteğin bedeli olarak Suriye ile çatışmamızı ve bunun sonucunda İran'ı ele geçirmek istiyorlar." dedi.

Meclis'ten geçen tezkereyi desteklediklerini belirten Aksakal, siyasetin ve muhalefetin dengeli yapılması gerektiğine dikkat çekti. Devleti yöneten hükümetlerin gerek gördükleri taktirde daha hızlı hareket edebilmek adına tezkerelere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Aksakal, "Bugün iktidarda biz de olsak böyle bir tezkereyi alma ihtiyacı hissedebilirdik. Onun için doğru politikaların, doğru kararların her zaman destekçisi olmaya çalışıyoruz." dedi.



Bu haber 740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,260 µs