En Sıcak Konular

Danıştay saldırısındaki sır perdesi aralanıyor

12 Ekim 2012 14:56 tsi
Danıştay'da saldırıyla ilgili Danıştay Genel Sekreter Yardımcısı odasındaki kayıt yapabilen bilgisayarın incelenmediği ortaya çıktı.

Danıştay saldırısında güvelik kamerası görüntülerinin silindiği iddialarına ilişkin davada Danıştay Genel Sekreter Yardımcısının odasındaki bilgisayarın emniyet tarafından incelenmediği belirtildi.

Danıştay saldırısına ait kamera kayıtlarının silinmesine ilişkin OYAK Güvenlik'in eski Genel Müdürü Orhan Çoban'ın da aralarında bulunduğu 10 sanıklı dava İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam ediliyor.

Sanık Çoban, önceki duruşmada genel sekreterin odasındaki bilgisayarda kamera görüntülerinin izlenip, kayıt yapılabildiğini söylemişti. Bu ifade üzerine mahkeme, Danıştay'a yazı yazarak Genel Sekreter Yardımcısı'nın odasında bulunan bilgisayarın durumunu sordu. Danıştay tarafından İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen yazıda, saldırının yapıldığı dönemdeki genel sekreter tarafından kullanılan bilgisayarın hala muhafaza edildiğini belirtti. Bu cevap üzerine mahkeme hemen harekete geçti. Danıştay'a yeni bir yazı gönderen mahkeme, söz konusu bilgisayarın bir an önce davanın görüldüğü İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesini istedi. Mahkeme, Danıştay'ın yanı sıra bir yazı da Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne yazdı. Mahkeme, Emniyet'e “Danıştay Genel Sekreter Yardımcısı odasındaki bilgisayar incelendi mi?” diye sordu.

Emniyetin cevabı bugün mahkemeye ulaştı. Söz konusu soruşturma kapsamında Danıştay'dan kamera kayıtları yapan bilgisayarların harddisklerinin alınarak incelendiğini belirten Ankara Emniyet Müdürlüğü, kayıt yapabilen Genel Sekreter Yardımcısı odasındaki bilgisayarda inceleme yapılmadığını belirtti.

OYAK sanığı, 'biz bu işi yaptık' ifadesini basına kızdığı için söylemiş

Danıştay'da kamera kayıtlarının silinmesine ilişkin OYAK davasında sanık, ‘Biz bu işi yaptık' şeklindeki telefon görüşmesi sorulması üzerine suçu basına attı. Sanık, “Basın öyle bir haber yapıyor ki, kızgınlık belirtisi olarak söyledim.” dedi.

OYAK davasının 5. duruşmasında tutuksuz sanık Murat Ünal savunma yaptı. Mahkeme Başkanı Ali Alçık, sanığın Danıştay saldırısı sonrasındaki Doğan Boztaş ile yaptığı telefon konuşmalarında, “Biz bu işi yaptık” cümlesinin ne anlama geldiğini sordu. Boztaş, “Basın öyle bir haber yapıyor ki, kızgınlık belirtisi olarak söyledim.” cevabını verdi.

Sanık avukatlarının isteği üzerine duruşmaya gelen bilirkişi Çağlar Ülkü Derner, harddisklerle ilgili 46 sayfalık raporunu mahkemeye sundu. Harddiskteki dosyaların silinme tarihinin 6 Haziran 2006 olduğunu söyleyen Derner, silme işleminin komut girilmeden yapıldığını ifade etti. Diskte yeterli yer kalmadığından harddiskteki görüntülerin en eski tarihten başlayarak silinebileceğini belirtti.

Bilgisayardaki dosyaların ise kısa sürede silinmesinin mümkün olmadığını söyleyen Derner, “Ben 43 dosyayı dönüştürdüm. Dosyaların geçmiş bilirkişi raporunda denildiği gibi ‘geri dönüştürülemeyecek şekilde silinmesi' gibi bir durum yok. 466 dosya da geri döndürülür.” diye konuştu.

Kaynak: CİHAN



Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,755 µs